19-11-2021

LOGEX en COINS willen healthcare analytics verbeteren

Deel dit bericht

LOGEX, Europees aanbieder in healthcare analytics, maakt bekend dat COINS, Duitse aanbieder op het gebied van financiële besturings- en kostprijsmodellen voor ziekenhuizen, zich aansluit bij LOGEX. De transactie zal de positie van LOGEX als op het gebied van healthcare analytics versterken.

COINS levert momenteel software-oplossingen voor kostprijsberekening en gerelateerde producten aan ~140 zorgaanbieders in heel Duitsland. Dit betekent dat de gecombineerde groep zal samenwerken met meer dan 700 ziekenhuisklanten in heel Europa op het gebied van gezondheidszorgspecifieke, financiële data- analyses.

COINS en LOGEX delen de visie dat geavanceerde data-analyse een voorname rol kan spelen bij het aanpakken van de groeiende uitdagingen waarmee de gezondheidszorg moderne samenlevingen confronteert. Met een vergrijzende bevolking, groeiende technologische mogelijkheden en behandelingsopties stijgen de kosten van de gezondheidszorg tot onhoudbare niveaus. Tegelijkertijd toont de toegenomen transparantie in gerapporteerde uitkomsten aan dat er aanzienlijke (ongewenste) variaties bestaan in de kwaliteit van de zorg die patiënten ontvangen.

COINS en LOGEX geloven dat het antwoord op deze uitdagingen kan worden gevonden in de overvloed aan operationele, financiële en uitkomsten-data die worden gegenereerd in de ziekenhuizen. Geavanceerde analyse van deze gegevens levert belangrijke inzichten op die artsen, managers en andere verantwoordelijken in de gezondheidszorg precies laten zien waar strategische actie moet worden ondernomen om te kunnen komen tot de best mogelijke uitkomsten tegen de laagst mogelijke kosten.

“Het handhaven van de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg is een enorme uitdaging in veel gezondheidszorgsystemen – ook in Duitsland. Met deze overname kan LOGEX zijn diepgaande en brede expertise in het aanpakken van deze uitdaging naar één van Europa’s grootste zorgmarkten te brengen. In COINS hebben we een partner gevonden die onze missie onderschrijft om een meetbare, positieve impact te hebben op de gezondheidszorg. De geavanceerde software-oplossingen en het zeer professionele team van COINS passen perfect bij LOGEX. Ik kijk uit naar de mogelijkheid om nauw samen te werken en meer dan 700 zorgaanbieders in heel Europa te helpen hun data om te zetten in betere gezondheidszorg”, aldus Philipp Jan Flach, CEO van LOGEX.

Datagedreven ontwikkeling van zorgfinanciering
Samen met meer dan 140 zorgaanbieders levert COINS al een belangrijke bijdrage aan de datagedreven ontwikkeling van zorgfinanciering en controlling in Duitse ziekenhuizen. LOGEX is de Europese leider in healthcare analytics met een breed internationaal netwerk en diepgaande expertise op het gebied van data analytics. Samen zullen we in staat zijn om nieuwe inzichten in de kwaliteit van de zorg te combineren met onze financiële informatie en om innovatieve analyses aan te bieden aan onze klanten – in Duitsland en in heel Europa. We zijn allebei enthousiast over de impact die we nu als gefuseerde organisatie kunnen hebben op de Europese gezondheidszorg”, zegt Christoph Haas, CEO van COINS AG.

De komende maanden gaan LOGEX en COINS werken aan de beste manier om de gecombineerde expertise en innovatieve oplossingen van de bredere groep in te zetten om zorgverleners te helpen beslissingen te nemen waar ze achter kunnen staan en impact te creëren die ze kunnen meten.

Partners