22-11-2021

Databricks stelt lakehouse-ecosysteem open voor uitbreiding

Deel dit bericht

Databricks, pionier van de data lakehouse-architectuur, lanceert haar Databricks Partner Connect. Deze oplossing biedt een omgeving waarin klanten toegang hebben tot een breed aanbod aan gevalideerde data-, analytics-, en AI-tools en deze gemakkelijk kunnen integreren in hun Databricks lakehouse en bij meerdere cloud providers. Integraties met partners Fivetran, Labelbox, Microsoft Power BI, Prophecy, Rivery en Tableau zijn al beschikbaar voor klanten. Integraties met Airbyte, Blitzz, dbt Labs en vele andere partijen volgen in de komende maanden.

Bedrijven willen hun data-infrastructuur versimpelen en meer open technologieën in gebruik nemen zodat ze analytics en AI beter kunnen inzetten. Het data lakehouse van Databricks heeft duizenden klanten op weg geholpen om dit te bereiken. Gezamenlijk verwerken ze vele exabytes aan data per dag op één enkel platform voor analytics- en AI-workloads. Maar het data-ecosysteem is gigantisch. Geen enkele leverancier kan alles zelf voor elkaar krijgen. Iedere onderneming heeft een groot aantal tools en databronnen die moeten worden beveiligd en beheerd en met elkaar moeten worden verbonden, zodat alle gebruikers binnen een organisatie datagedreven inzichten kunnen vergaren, gebruiken en delen. In het verleden is het altijd lastig geweest voor zowel klanten als partners om dit hele ecosysteem aan elkaar te knopen - waardoor deze projecten erg ingewikkeld en duur waren om op te schalen.

Automatische configuratie
Partner Connect lost dit probleem op door het gemakkelijker te maken om data-, analytics- en AI-tools direct te integreren in hun Databricks lakehouse. Partner Connect configureert automatisch zaken zoals clusters, tokens en connectiebestanden, zodat klanten gemakkelijk kunnen verbinden met tools voor datavergaring, -voorbereiding en -transformatie én met BI- en ML-tools. "Dankzij Partner Connect kunnen we het Databricks Lakehouse Platform verder openstellen voor partners, waardoor we onze gezamenlijke klanten nog beter van dienst kunnen zijn", zegt Ali Ghodsi, CEO en mede-oprichter van Databricks. "Wanneer onze klanten nieuwe oplossingen nodig hebben, kunnen onze partners hen rechtstreeks bereiken. Ook kunnen onze sales- en marketingteams veel beter samenwerken om klantuitdagingen op te lossen."

Met Partner Connect kunnen klanten niet alleen de datatools integreren die ze al gebruiken, maar ook nieuwe, gevalideerde oplossingen van Databricks partners ontdekken die invulling geven aan hun groeiende benodigdheden. Hierdoor kunnen zij hun lakehouse eenvoudig verbinden met ieder aspect van hun data-ecosysteem om huidige én toekomstige uitdagingen op te lossen.

Partner Connect is vanaf vandaag zonder extra kosten beschikbaar voor Databricks klanten. Nieuwe partneroplossingen, kant-en-klare lakehouse-integraties, machine learning-modellen en -bibliotheken en extra dataleveranciers worden in de toekomst nog toegevoegd. De introductie van Databricks Partner Connect onderstreept de missie van het bedrijf om nieuwe en verbeterde klantbetrokkenheid te stimuleren met strategische partners en een geïntegreerd data-ecosysteem voor lakehouse te ontwikkelen.

Partners