03-12-2021

DataCore neemt MayaData over om containerimplementaties te versnellen

Deel dit bericht

DataCore Software, onafhankelijk leverancier van Software-Defined Storage-oplossingen, kondigt aan dat het MayaData, de ontwikkelaar van OpenEBS en van MayaStor, overneemt. Deze overname volgt op een joint venture tussen de twee bedrijven in januari 2020. Hierin bood DataCore niet alleen financiering en technologielicenties, maar verhuisde ook het DataCore-containerteam naar MayaData en kregen de CEO en primaire investeerders van DataCore zetels in de raad van bestuur. De financiële voorwaarden van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

Naarmate meer containerworkloads in productie komen, is er meer belangstelling voor Container-Attached Storage om de problemen gerelateerd aan storage-persistentie, draagbaarheid en prestaties die bestaan bij container-native benaderingen op een goede manier op te lossen. OpenEBS is een Kubernetes-native Container Attached Storage-oplossing die goed is ontvangen binnen de cloud-community en kort na de release van versie 1.0 werd aangenomen als een Cloud Native Computing Foundation (CNCF)-initiatief.


Sindsdien heeft het OpenEBS-platform een zeer hoge acceptatie gekend en snelle vooruitgang gezien in mogelijkheden, onder andere door de toevoeging van MayaStor. De CNCF 2020-enquête noemt OpenEBS als de nummer één cloud-native storage-software die in productie wordt gebruikt. Aan het einde van het derde kwartaal had OpenEBS meer dan 600.000 pulls per week en was het de best beoordeelde container-native storage-oplossing die werd gebruikt of geëvalueerd in een recente ad hoc Kubernetes-enquête voor ontwikkelaars. DataCore zal OpenEBS en de gemeenschap eromheen blijven ondersteunen en erin investeren, aangezien het de productontwikkeling en marktintroductieactiviteiten versnelt.

Nu meer dan de helft van de IT-organisaties containers implementeert, kan DataCore met het MayaData-aanbod middelgrote en grote bedrijven helpen om containertechnologie te vereenvoudigen met storage die speciaal is gebouwd voor de schaalbaarheid, beschikbaarheid, beheerbaarheid en beveiliging van cloud-native container- gebaseerde toepassingen.

Tegelijkertijd kan DataCore een one-stop-shop-resource bieden voor de software-defined storage-behoeften van bedrijven, waaronder block-, file- en object-storage. MayaData zal profiteren van DataCore's technische expertise, brede IP- en patentportfolio, go-to-market slagkracht, bekroonde support-organisatie en diepe relaties met het DataCore-kanaal.

Begin 2019 werd DataCore een van de eerste bedrijven die een CSI-interface aanbood voor software-defined storage, omdat het bedrijf het belang van containers in de toekomst en de waarde van standaardisatie op een door de gemeenschap geleide interface zoals CSI inzag. IT-organisaties die liever op containers gebaseerde workloads ondersteunen met hun bestaande infrastructuur, kunnen dat doen met de CSI-interface voor SANsymphony. Tegelijkertijd zullen cloud-native teams die de voorkeur geven aan een native storage-interface in de containerstack, in OpenEBS een geweldig alternatief vinden.

Partners