02-12-2021

PLANgroep wint NextStep 2021 Innovator of the Year Award

Deel dit bericht

PLANgroep, financieel zorgverlener, heeft in samenwerking met OutSystems-partner IG&H het innovatieve platform Flow ontwikkeld en sleept hiermee de NextStep 2021 Innovator of the Year Award binnen. Flow biedt een vernieuwde aanpak van schuldhulpverlening die bijdraagt aan efficiëntere werkstromen.

Het cloud-based en Digital-First platform is in een zeer korte tijd van 12 maanden ontwikkeld en is de eerste stap om de financiële zorg verder te optimaliseren en automatiseren. Met deze digitaliseringsslag wordt de zelfredzaamheid van cliënten in de schuldsanering vergroot. OutSystems reikt jaarlijks op haar event NextStep de Innovation Awards uit. Hiermee erkent de leverancier van het moderne applicatieplatform organisaties en mensen die met succes haar software gebruiken om hun organisatie digitaal te transformeren.

Efficiëntere werkstromen
PLANgroep heeft gekozen voor het applicatieplatform van OutSystems, omdat door het unieke karakter van de financiële zorg standaard oplossingen niet voldoen. Waar in het verleden voor een schuldhulpaanvraag bij meerdere instanties dossiers handmatig opgevraagd dienden te worden, zorgt Flow ervoor dat alle dossiers voor verschillende processen automatisch in het systeem worden weergegeven. De gebruikersomgeving van het platform zorgt ervoor dat casemanagers snel en nauwkeurig te werk kunnen gaan en meer tijd hebben om mensen met problematische schulden te helpen. Ook is het platform gekoppeld aan systemen van gerelateerde instellingen (rechtbanken, grote schuldeisers, gemeenten), wat zorgt voor meer transparantie, realtime inzicht en een efficiëntere werkstroom. Flow geeft cliënten inzicht in de status van hun financiën en dossiers, en biedt de mogelijkheid om extra geld aan te vragen.

Partners