06-12-2021

Dataiku 10 biedt controlecentrum voor AI-governance en tools voor MLOps

Deel dit bericht

Dataiku introduceert Dataiku 10 met nieuwe AI-governance en -toezichtfuncties. Deze nieuwe functies helpen organisaties om analytics- en AI-initiatieven te schalen onder een gecentraliseerd portfolio. Dataiku 10 beschikt over een ingebouwde suite van tools om IT-beheerders en data scientists te helpen modellen automatisch te evalueren, monitoren en vergelijken.

Daarnaast kunnen organisaties met Dataiku 10 sneller waarde leveren door middel van gecombineerde, branchespecifieke oplossingen, werkomgevingen voor zakelijke gebruikers, snellere verkennende data-analyse, geografische data-analyse en foto-en video analyse (computer vision). Voorbeelden van nieuwe mogelijkheden in verschillende sectoren zijn onder meer aankoop-analyse, productaanbevelingen, voorspelling van de elektriciteits- en CO2-uitstoot van fabrieken en prijsbepaling voor onroerend goed. Het aantal oplossingen wordt continu uitgebreid.

Door de snelle opkomst van AI is AI-governance in alle sectoren een grote uitdaging geworden. Veel AI-programma's en -systemen zijn niet ontworpen voor de schaal die is ontstaan door de vele succesvolle AI-projecten en inspanningen om machine learning te democratiseren. Van CMO's tot CFO's, data is cruciaal voor het vermogen van elke organisatie om medewerkers van alle afdelingen in staat te stellen impactvolle zakelijke beslissingen te nemen. Zonder een moderne data governance-strategie stellen organisaties zich echter bloot aan onnodige risico's.
In deze belangrijk update van het Dataiku-platform staan drie kernfuncties en thema's centraal:

Veilig schalen voor analytics en AI-initiatieven
Dataiku 10 introduceert verbeteringen in de MLOps-tools om IT-operators en data scientists te helpen bij het evalueren, monitoren en vergelijken van machine learning-modellen, of ze nu in ontwikkeling of in productie zijn. Automatische driftanalyse en verbeterde ‘what-if’-simulaties geven teams beter inzicht in het gedrag en de prestaties van live modellen.

Governance en toezicht
Met AI Governance in Dataiku kunnen AI-professionals, risicomanagers en key stakeholders systematisch projecten en modellen beheren en de voortgang van het gehele AI-portfolio overzien. Klanten kunnen al hun modellen zien in een centraal modelregister - ongeacht of ze in Dataiku zelf zijn ontwikkeld of extern met tools als MLflow. Gestructureerde kaders voor projectworkflows, goedkeuringen en projectkwalificatie bieden superieur AI-toezicht.

Lever sneller waarde met bedrijfsoplossingen en versnellers
Organisaties kunnen sneller waarde leveren door gebruik te maken van de kant-en-klare startersprojecten die klanten kunnen aanpassen en gebruiken voor hun eigen doeleinden. Voorbeelden van deze geavanceerde tools zijn nieuwe geografische data-analyses, native deep learning-mogelijkheden, ondersteunde dataverkenning en verbeterde visuele interactieve inzichten.

Clément Stenac, CTO en mede-oprichter van Dataiku, is er van overtuigd dat ook niet-specialisten door de organisatie heen betrokken moeten worden om AI op grote schaal te kunnen toepassen. “Dataiku 10 maakt dat mogelijk. Deze nieuwste versie is gericht op Governance, MLOps en Industry Solutions die de betrokkenheid vergroten van AI-aangrenzende rollen zoals IT-operators, risicomanagers, projectmanagers en domeinexperts."

Partners