09-12-2021

Qlik en UiPath brengen Active Intelligence en Enterprise Workflows samen

Deel dit bericht

Qlik en UiPath kondigen een samenwerking aan en de lancering van een directe integratie tussen Qlik Cloud analytics en het UiPath end-to-end enterprise automation software platform. De integratie stelt gebruikers van analytics in staat om UiPath automatiseringen te gebruiken om actie te ondernemen en prioriteit te geven aan taken in downstream applicaties, rechtstreeks vanuit Qlik.

De integratie is een aanvulling op de automatisering die al mogelijk is met Qlik Application Automation, en helpt organisaties naar  Active Intelligence, waar technologie en processen onmiddellijke actie triggeren vanuit real-time, actuele en vertrouwde gegevens. "Organisaties die Active Intelligence omarmen, staan te popelen om datastromen uit al hun verschillende bronnen te integreren en te automatiseren in Qlik voor analyse, inzichten en downstream actie", zegt James Fisher, Chief Product Officer van Qlik. "De integratie met UiPath breidt het ecosysteem uit van technologiepartners die integreren en waarde toevoegen aan het Qlik Active Intelligence Platform en zal bestaande automatiseringsmogelijkheden met Qlik Application Automation verbeteren. Gebruikers zullen nu in staat zijn om een uitgebreide reeks acties en geautomatiseerde workflows van Qlik te triggeren in hun essentiële dagelijkse taken in belangrijke applicaties zoals ERP, CRM en HR, terwijl ze ook invloed hebben op focusgebieden zoals supply chain management en customer service."

De stroom van real-time data naar downstream besluitvorming die UiPath en Qlik samen mogelijk maken, is van cruciaal belang voor elke dagelijkse functie die reageert op verschuivende marktomstandigheden. Door inzichten uit Qlik te automatiseren in gevestigde workflows om acties te triggeren met UiPath automatiseringen, hoeven gebruikers niet meer door meerdere tools te navigeren. Dit vermindert op zijn beurt de tijd die nodig is om met vertrouwen op marktsnelheid te handelen.

De integratie maakt gebruik van UiPath automatisering en stelt gebruikers in staat om workflows direct binnen hun Qlik analytics ervaring op te zetten. Dit elimineert administratie en verkort verversingscycli voor het herladen van gegevens voor consistente taken die op dagelijkse of wekelijkse basis plaatsvinden. Door gebruik te maken van Qlik als centrum van datastromen en automatisering, kunnen organisaties grip houden op de keten van taken en zorgen dat governance en compliance op hun plaats blijven.

Meer informatie over de samenwerking is te vinden op de blog van Qlik en op de Qlik-pagina in de UiPath marketplace.

Partners