10-12-2021

TomTom introduceert softwareplatform TomTom IndiGO

Deel dit bericht

TomTom lanceert TomTom IndiGO, een open digitale cockpit softwareplatform voor autofabrikanten. TomTom IndiGO levert gemakkelijk en veilig digitale autofuncties aan de dashboardervaring van gebruikers.

Het platform brengt op deskundige wijze alle displays voor de passagier en de automobilist samen via een gemeenschappelijke gebruikersinterface. Met deze interface kan de gebruiker de klimaatregeling, het audiosysteem, uitgebreide instellingen van voertuigsystemen, en de nieuwste apps en diensten bedienen. IndiGO wordt bediend via spraak en touch – inclusief stuurbediening. De online connectiviteit van IndiGO, de volledige integratie met voertuigsystemen en de aandacht voor de situatie en omgeving van de automobilist zorgen voor een unieke, veilige en intuïtieve gebruikerservaring die steeds verder wordt verbeterd.

Gepersonaliseerd menu
TomTom IndiGO biedt een complete gebruikerservaring en vormt een verlengstuk van het digitale leven van de automobilist. Het nieuwe digitale cockpitplatform herkent het profiel van de automobilist automatisch via zijn of haar telefoon, personaliseert het bestuurdersmenu met zijn of haar voorkeuren en apps, en synchroniseert de agenda om de bestuurder naar een volgende afspraak te leiden.

IndiGO omvat alle infotainmentdisplays in voertuigen – in-vehicle infotainment (IVI) – en biedt gebruikers een uitgebreid appaanbod van gespecialiseerde partners. Doordat IndiGO rekening houdt met externe factoren, kunnen automobilisten, en met name medepassagiers, op een veilige manier berichten sturen aan vrienden, genieten van uitgebreid entertainment en gebruikmaken van geavanceerde productiviteitsapps.
Met TomTom IndiGO is het voor automobilisten eenvoudig om hun digitale ervaring met hun voertuig op afstand uit te breiden. Het platform integreert met de nieuwe TomTom Navigation for Automotive en Electric Vehicle (EV) technologieportfolio. Automobilisten kunnen genieten van cloud-native hybride navigatie met snelle en up-to-date routering, zoekfunctie, nieuwe kaarten, evenals nauwkeurige bereik- en route-informatie voor EV's.

Nieuw tijdperk van ontwikkeling
TomTom IndiGO biedt een basis voor autofabrikanten om merkervaringen te creëren die blijven verrassen en verblijden, tegen minder risico's, kosten en time-to-market dan alternatieve oplossingen. IndiGO biedt een kader waarbinnen software-engineers van autofabrikanten, teams die zich bezighouden met gebruikerservaring en merken, en software-ontwikkelingspartners harmonieus kunnen samenwerken.

IndiGO wordt kant-en-klaar aan autofabrikanten geleverd met een volledig functionerende gebruikerservaring. Door toegang te verlenen tot de IndiGO broncode geeft TomTom automotive klanten de volledige vrijheid om het modulaire softwareplatform aan te passen en uit te breiden.

Partners