14-12-2021

Mendix University App Challenge gaat van start

Deel dit bericht

De inschrijving voor de najaarseditie van de Mendix University App Challenge is geopend. Hierbij kunnen studenten de opgedane kennis in het Mendix University Program in de praktijk brengen en hun ideeën omzetten in gebruiksklare toepassingen. Studenten van universiteiten en hogescholen kunnen hun Mendix low-code app voor 31 december indienen.

Mendix biedt alle studenten van onderwijsinstellingen die deelnemen aan het Mendix University Program gratis low-code technologie, training en certificeringen. Studenten kunnen deze kennis gebruiken in hun toekomstige carrière als professionele ontwikkelaar of citizen developer.

Een belangrijk doel van het Mendix University Program is dat studenten aan het einde van het semester een gebruiksklare applicatie hebben gebouwd die inspeelt op een concreet zakelijk, sociaal-economisch, persoonlijk of milieuvraagstuk. Om dit te stimuleren organiseert Mendix sinds 2019 de Mendix University App Challenge. Aan het einde van het voor- en najaar kunnen studenten hun app indienen via een speciale portal. Het eindproduct wordt beoordeeld op criteria zoals een mooie en intuïtieve interface, uitzonderlijk gebruik van functionaliteit en een workflow die de productiviteit verhoogt.

"Mendix-ontwikkelaars willen elk probleem dat ze tegenkomen oplossen", zegt Julie Kukesh, Director, University Program bij Mendix. ”Studenten hebben over het algemeen zeer goed ontwikkelde antennes voor alledaagse problemen van bedrijven en organisaties. Het is mooi om de verscheidenheid aan thema's en creativiteit te zien waar studenten met behulp van het Mendix low-code platform mee komen.”

Groot tekort aan ontwikkelaars
Het Mendix University Program is één van de initiatieven van Mendix die het nijpende tekort aan ontwikkelaars aanpakt. Deze ontwikkelaars zijn nodig om in te spelen op de snel veranderende digitale behoeften van organisaties, hun medewerkers en klanten. In een trend die wordt versneld door de COVID-19-pandemie, laten bedrijven wereldwijd een groeiende interesse zien in low-code ontwikkeling, waarbij zowel ervaren ontwikkelaars als citizen developers kunnen samenwerken op één enkel platform. Uit een onderzoek dat dit jaar werd uitgevoerd in opdracht van Mendix, blijkt dat 77 procent van de bedrijven in zes landen al low-code toepast en dat 75 procent van de IT-leiders het beschouwt als een trend die ze niet mogen missen. Ook voorspelt IDC dat de wereldwijde populatie van low-code ontwikkelaars en citizen developers jaarlijks met 40,4 procent zal groeien.

Om deel te nemen aan de Mendix University App Challenge kunnen studenten hier een inzending doen.

Company:

Mendix

Partners