16-12-2021

Mediaplatform .cult toont DevCities-documentaire Amsterdam

Deel dit bericht

Het mediaplatform voor developers .cult komt met een DevCities documentaire over een dag uit het leven van twee expat developers in Amsterdam. .cult, ook wel het ‘Netflix voor ontwikkelaars’ genoemd, is een platform dat voor ogen heeft om developers samen te brengen.

De developersgemeenschap in Nederland bestaat voor een groot deel uit expats en dit aantal neemt door het grote tekort aan goed IT-personeel in ons land alleen maar toe. Om nog meer IT-professionals uit het buitenland aan te trekken voor het Nederlandse bedrijfsleven, laat .cult met deze documentaire zien hoe aantrekkelijk het leven van developers in Amsterdam is.

Het mediaplatform .cult is een initiatief van Honeypot, het Europese banenplatform voor developers. De korte documentaires ‘DevCities’ gaan over een dag met developers in een stad. In DevCities Amsterdam vertellen Valerie en Lorenzo hoe ze een carrièreswitch hebben gemaakt naar developer bij WeTransfer, wat hun favoriete plekken in Amsterdam zijn en hoe hun leven als een developer in Nederland bevalt. Deze aflevering van DevCities gaat over twee ontwikkelaars bij WeTransfer die beiden later in hun carrière in de tech terecht zijn gekomen. Gefilmd tijdens kantooruren in Amsterdam, laten ze de stad zien terwijl ze vertellen over hun worstelingen om hun plek in de industrie te veroveren, het veranderen van carrière en het leven als een developer in Nederland.

Expats en loopbaanswitchers
Regelmatig brengt .cult korte documentaires uit over het leven van developers in verschillende Europese steden, zoals Berlijn, München en Parijs. Om het tekort aan IT-personeel in Nederland aan te pakken zijn er ontwikkelaars uit het buitenland nodig en mensen die van loopbaan willen veranderen. Honeypot hoopt met de DevCities-documentaires mensen te inspireren om het developersvak te overwegen en om te gaan werken in een developerstad als Amsterdam.

De DevCities Amsterdam video is hier te vinden op Youtube.

Partners