16-12-2021

GitLab breidt DevOps Platform uit met overname Opstrace

Deel dit bericht

DevOps platform GitLab kondigt aan dat het Opstrace heeft overgenomen, een open source-oplossing voor observability. Met deze overname wil GitLab de toekomst van DevOps-platforms definiëren en het verwacht de eerste partij te zijn die een geïntegreerde open source observability-oplossing aanbiedt in de vorm van een applicatie met een user interface, een geïntegreerde data store en security die in de DevOps-lifecycle is ingebouwd.

GitLab biedt organisaties hiermee een nieuw alternatief. Zij hoeven niet langer te kiezen tussen een kostbare SaaS-oplossing waarvan de tarieven niet op de zakelijke doelstellingen aansluiten en een in eigen beheer ontwikkelde observability-oplossing die met open-source componenten in elkaar is gezet. Het doel van deze overname is om een kant-en-klaar getest en geïntegreerd observability-platform te leveren binnen het GitLab DevOps-platform.
Met deze overname focust GitLab zich op het verbeteren van de ervaring van developers en haar streven om robuuste monitoring en observability mogelijkheden te bieden die organisaties beter in staat zullen stellen om onder andere het aantal incidenten te verlagen en de productiviteit van developers te verhogen met een observability-oplossing die geen configuratiewerk vereist.

Zodra de Opstrace-functionaliteit is geïntegreerd in de monitorfase, gelooft GitLab dat het developers een betere ervaring biedt met functionaliteit zoals begeleide instrumentatie van code, inzichten in recente prestatieverslechteringen, feedback over de prestaties vanuit review-omgevingen bij merge requests, het automatisch terugrollen van implementaties en het snel in kaart brengen en op prioriteit indelen van eventuele incidenten.

Company:

GitLab

Partners