20-12-2021

Splunk 2022 Predictions beschrijven een data-driven toekomst

Deel dit bericht

Splunk heeft rapporten met voorspellingen voor 2022 gepubliceerd, die in detail het belang van data beschrijven en hoe het de basis zal vormen voor elk aspect in de toekomst. Op basis van inzichten van Splunk's experts, identificeren de rapporten trends in vier belangrijke gebieden: Executive and Emerging Technologies, Data Security, IT en Observability en de Publieke Sector.

"Technologie blijft ons unieke mogelijkheden bieden om veel van de uitdagingen van de wereldeconomie aan te pakken. Door de kracht van data te benutten, kunnen we onmiddellijk actie ondernemen om oplossingen te creëren. ,” zegt Teresa Carlson, President en Chief Growth Officer van Splunk. "In het komende jaar zal data voorop staan bij het in staat stellen van marktleiders om snel te innoveren en baanbrekende ideeën op de markt te brengen in een hybride en multi-cloud wereld." De voorspellingen van Splunk voor 2022 belichten de kracht van data, cloud acceleratie, het klanttraject en nog veel meer:

Executive and Emerging Technologies Rapport
• Als bedrijven hun (post?) pandemisch evenwicht vinden, verwacht dan een fusie- en overname-bonanza. Bedrijven die tijdens de recessie aanzienlijk hebben kunnen herinvesteren, zijn wendbaarder geworden. En als organisaties de pandemie te boven komen, zullen die in zwaar getroffen sectoren terugveren. Bedrijven die in hun digitale strategieën hebben geïnvesteerd zullen echter sterker worden, terwijl bedrijven met minder agressieve strategieën het echt moeilijk zullen krijgen.  
• Elke organisatie zal een nieuwe benadering van talent nodig hebben. COVID-19 heeft de verandering van het personeelsbestand versneld, net zoals het de digitale transformatie heeft versneld. Er is een nieuwe urgentie en een nieuwe noodzaak, om het welzijn van werknemers te bevorderen en tegelijkertijd de toekomst van een extern personeelsbestand af te stemmen op nieuwe manieren van werken.
• Edge computing zal in 2022 een grote buzz zijn en zal de hype waarmaken. De grote cloudproviders zetten strategisch in op edge-architecten, en het zal een natuurlijke uitbreiding van bedrijfsomgevingen worden. Edge computing zal mogelijk worden gemaakt door 5G en groeiende rekenkracht.

Data Security Rapport
• Ransomware zal toenemen naarmate cybercriminelen zich professionaliseren en gebruik maken van de supply chain. Ransomware is vandaag de dag de grootste bedreiging voor de security van de meeste organisaties. Hoe erg de prominente ransomware- en supply chain-aanvallen van de afgelopen paar jaar ook waren, samen zullen ze nog erger worden. Plannen voor de onvermijdelijkheid van ransomware-aanvallen is essentieel om de tijd en kosten van herstel te beperken.
• Er zullen zich waarschijnlijk nog meer grote breaches voordoen, en cyberhygiëne zal de beste verdediging van een organisatie zijn. COVID-19 breidde elke onderneming zijn basis security diligence uit tot aan thuis installatie van Wi-Fi van werknemers . Consistente security praktijken, waaronder multifactorauthenticatie, volledige patching en asset identification, kunnen grote breaches helpen voorkomen.

IT and Observability Rapport
• Pandemie-gedreven cloud acceleratie heeft ernstige hiaten in de klantervaring achtergelaten. Observability wordt essentieel voor organisaties die willen begrijpen hoe hun complexe web van cloudservices feitelijk presteren. Door teams de mogelijkheid te bieden hun gegevens te observeren, te begrijpen en erop te reageren om het klanttraject te verbeteren.
• Observability en AIOps zullen samenkomen om meer waarde te creëren. Het onlosmakelijke verband tussen observability en AIOps zal tegen het einde van 2022 alledaags worden. Organisaties zien steeds meer in hoe belangrijk het is om actie te ondernemen op basis van observability, en hun data, met machine learning wanneer zich kritieke problemen voordoen.

Public Sector Rapport
• Samenwerking tussen de publieke en de private sector zal van vitaal belang zijn voor succes op de lange termijn. Naarmate we de nationale securitypositie blijven verbeteren, is het absoluut noodzakelijk een totaalaanpak te hanteren om te verdedigen tegen de belangrijkste cyberdreigingen. Hieronder vallen bedreigingen van onze kritieke infrastructuur. Het combineren van de inspanningen van de industrie en de overheid op het gebied van planning, dreigingsanalyse en defensieve operaties is de meest effectieve manier om cyberdreigingen te bestrijden. Het cyberdreigingslandschap is te groot en ontwikkelt zich te snel om het alleen aan te kunnen. Alleen sterke, consistente publiek-private samenwerkingen de sleutel zijn tot de hoop de dreiging voor te blijven.

Partners