23-12-2021

Belastingdienst kiest voor Info Support voor haar Java-traineeships

Deel dit bericht

Info Support gaat wederom de Java-traineeships verzorgen voor de Belastingdienst. Vanaf 2022 gaat het IT-bedrijf de komende vier jaar de Java-traineeships verzorgen voor zowel junior als meer senior medewerkers, waarvan elk opleidingstraject zo’n vier maanden in beslag neemt.

Info Support heeft met haar Kenniscentrum de afgelopen jaren al meerdere succesvolle Java-traineeships verzorgd voor de Belastingdienst en heeft daarmee ongeveer tachtig Java-ontwikkelaars opgeleid.

Trend binnen de arbeidsmarkt
Met de aanbesteding en het faciliteren van omscholing tot Java Developer speelt de Belastingdienst in op een duidelijke trend binnen de arbeidsmarkt. Het belang van goede ontwikkelaars wordt dankzij de digitalisering van de maatschappij steeds groter en in plaats van steeds weer nieuwe mensen aan te nemen, kiezen veel bedrijven ervoor om huidige werknemers om te scholen richting IT. Hiermee besparen zij op de kosten en middelen om nieuwe mensen in te werken en bewaken zij de continuïteit van de bedrijfscultuur.

Als IT-dienstverlener helpt Info Support zijn klanten bij deze omscholing. Het verzorgen van trainingen en opleidingen vormt een integraal onderdeel van de dienstverlening en daarom is ruim 25 jaar geleden ook het Kenniscentrum opgezet. “De opleidingen en trainingen die wij nu in de markt zetten, zijn oorspronkelijk opgezet om onze eigen mensen op te leiden tot goed geoutilleerde vakmensen”, vertelt Emiel Oudakker, Sales Manager Kenniscentrum bij Info Support. “Dat blijft ook altijd onze missie, om zowel intern als extern mensen zo goed mogelijk voor te bereiden op een bepaald vakgebied. We hebben eerder verschillende Java-traineeships gegeven voor de Belastingdienst, en deze opdracht laat zien dat onze focus op vakmanschap zeer wordt gewaardeerd.”

Incrementeel en iteratief opleiden
De Belastingdienst besloot om de Java-traineeships openbaar aan te besteden, omdat ze deze via een raamovereenkomst bij één dienstverlener wilden onderbrengen. “Een belangrijke uitdaging in deze opdracht is dat de studenten variëren in ervaring”, vertelt Oudakker. “We moeten er dus voor zorgen dat we een goede balans vinden en dat de opleiding voor iedereen zowel leerzaam als uitdagend is. Onze docenten beschikken allemaal over veel ervaring op dit vlak en hebben aangetoond goed om te kunnen gaan met deze diversiteit.”

Daarnaast kiest Info Support binnen deze traineeships voor incrementeel en iteratief opleiden. “Dit biedt de studenten een uitstekende mogelijkheid om zich kennis eigen te maken en toe te passen voordat er een moeilijker concept wordt behandeld. Via de toegepaste agile-methode en bijbehorende scrums krijgt iedereen de leerervaring die bij hem of haar past”, aldus Oudakker.

Partners