26-01-2022

Celonis en Accenture werken samen in process mining

Deel dit bericht

Accenture en Celonis gaan een strategische samenwerking om organisaties te ondersteunen in het verkrijgen van inzichten die ze nodig hebben om hun bedrijfsprocessen continu te updaten en optimaliseren. Accenture integreert daarvoor Celonis' datagedreven execution management mogelijkheden in zijn oplossingen en platforms, waaronder myConcerto en SynOps. Dit zorgt voor de nodige transparantie en inzichten om besluitvormingen voor organisaties naar een heel nieuw niveau te tillen.

De strategische samenwerking brengt Accenture’s brede scala aan functionele mogelijkheden, met zijn lifecycle management en automatisering om de toonaangevende process mining en execution management technologieën van Celonis uit te breiden. Samen zijn Accenture en Celonis sterk gepositioneerd om meer inefficiënties in bedrijfsprocessen voor klanten te identificeren. Ze maken van gewonnen inzichten datagedreven actiepunten die organisaties direct in kunnen zetten.

Tech-sector en ruimtevaart
De bedrijven werkten al samen op meer dan honderd klantprojecten voor klanten, verdeeld over verschillende industrieën. Zo hielpen ze de financiële afdeling van een wereldwijd tech-bedrijf de besluitvorming aan te scherpen en operations voor het bedrijf te verbeteren. Voor dit bedrijf bespaarde de implementatie miljoenen dollars per jaar. In een andere case hielpen Accenture en Celonis een lucht- en ruimtevaartbedrijf met het samenbrengen van dertig kwaliteitsprocessen in hun verzekeringen tot één logisch, begrijpelijk proces. Voor dit bedrijf verbeterde dit de productiekwaliteit, operationele efficiëntie en uiteindelijk de veiligheid van passagiers.

“Bedrijfsprocesdata en -inzichten zijn cruciaal voor organisaties om zich versneld aan te passen”, zegt Phillip Hazen, Senior Managing Director Intelligent Platform Services bij Accenture. “Onze jarenlange ervaring in procesverbetering, gecombineerd met de kracht van Celonis’ process mining, kan onze klanten helpen een meer intuïtieve, op feiten en data gebaseerde organisatie te creëren. Samen leveren we significante verbeteringen voor onze klanten, in een fractie van de tijd die het op andere manieren zou duren.”

Waardecreatie voor elk denkbare branche
Accenture gebruikt Celonis’ oplossingen om de processen die het bedrijf uitvoert voor klanten te optimaliseren, en inzichten te creëren die helpen uitdagingen voor klanten aan te gaan op het gebied van onder andere datakwaliteit en legacy applicaties. Daarnaast gebruikt Accenture Celonis om inkoop te stroomlijnen, wat enorme efficiëntie creëert en het bedrijf werkkapitaal oplevert.

Partners