01-03-2022

TIBCO en Mercedes-AMG Petronas F1 Team zetten datagedreven samenwerking voort

Deel dit bericht

TIBCO Software ontsluit het potentieel van realtime data om sneller en slimmere beslissingen te nemen en helpt klanten de meest complexe datagedreven uitdagingen op te lossen. TIBCO kondigt aan dat het de samenwerking verlengt met de achtvoudige winnaar van het FIA Formula One World Constructors' Championship: het Mercedes-AMG Petronas Formula One-team.

Het afgelopen seizoen heeft het F1-team TIBCO Spotfire uitgebreid ingezet voor racesimulaties, die van invloed zijn op de actuele auto-setup en -configuratiebeslissingen. Het team breidde ook het gebruik van de TIBCO Cost Visualizer Tool uit voor gedetailleerde kosten-waarde-analyse van engineering- en financiële databronnen om te voldoen aan FIA-regelgeving inzake kostenlimieten. Beide technologieën spelen een essentiële rol in het ontwerp, de ontwikkeling en engineering van de nieuwe Mercedes-AMG F1 W13 EQ Performance-auto.

“Het was een uitdagend jaar voor alle teams. Door een groot aantal COVID-protocollen, nieuwe reglementen, verschillende nieuwe circuits en een overvolle agenda stond iedereen onder enorme druk. Toen het einde van het seizoen in zicht kwam, speelde het gebruik van digital twins en racesimulaties een cruciale rol bij het optimaliseren van de autoprestaties en bij het binnenslepen van essentiële kampioenschapspunten in een zeer competitieve omgeving”, zegt chief analytics officer Michael O’Connell van TIBCO.

Digital twins
De bedrijven verlengen hun samenwerking op en naast het circuit. TIBCO Spotfire hielp het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team om de factoren die van invloed zijn op de autoprestaties te begrijpen en zorgde voor updates van de autoconfiguratie gedurende het raceweekend. Met nieuwe en aangepaste circuits speelden de op digital twins-gebaseerde simulaties een cruciale rol in het succes van het team. Het team maakte gebruik van Spotfire om de simulaties te analyseren en de effecten van instelbare autoconfiguratieparameters – waaronder suspension, achter- en voorvleugels en aerodynamica – op de autoprestaties te beoordelen. Het team maakte ook gebruik van digital twins van de auto’s en voerde hiermee miljoenen simulaties uit, waarbij combinaties van de instelbare parameters werden gebruikt om de prestaties van de auto’s op het circuit te beoordelen. De simulatieresultaten werden vervolgens gebruikt voor auto-setups en om ze te configureren gedurende het raceweekend. Deze aanpasbare auto-setup en -configuratie was cruciaal voor de autoprestaties, vooral in de laatste reeks races in Amerika en het Midden-Oosten waar een zeer competitieve strijd om het kampioenschap plaatsvond.

TIBCO Cost Visualizer Tool
“Racen is zoveel meer geworden dan alleen de auto. We moeten onze coureurs voorzien van alle informatie die ze nodig hebben om op die dag, op dat circuit en onder die omstandigheden het beste uit de auto te halen, en dat halen we allemaal uit data”, zegt IT director Michael Taylor van het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team. “Onze samenwerking met TIBCO is nog belangrijker geworden, omdat we data gebruiken om een beter beeld van elke race te creëren door middel van simulaties. De TIBCO Cost Visualizer Tool biedt ook inzichten in de waarde en kosten, van ontwerp tot productie tot prestaties op het circuit, waardoor we een algemene voorsprong hebben wat betreft planning en uitvoering van elke race en gedurende het hele seizoen.”

Partners