03-03-2022

TNO sluit raamovereenkomst met ilionx voor Microsoft-projecten

Deel dit bericht

IT-dienstverlener ilionx heeft twee aanbestedingen gewonnen bij onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO. De eerste projecten die ilionx gaat uitvoeren, hebben betrekking op Dynamics CRM, digitalisering van de voorschriften voor laboratoria, de migratie naar Exchange online en API-management. Met de aanbestedingen sluiten TNO en ilionx een raamovereenkomst voor ten minste twee jaar, met een optie om te verlengen met een maximale looptijd van vier jaar. TNO wil met de aanbestedingen slimmer gebruikmaken van Microsoft-technologie.

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. De IT-afdeling werkt on demand en biedt een breed palet aan dienstverlening. Er werden steeds meer en steeds kleinere IT-opdrachten uitgevoerd in samenwerking met een grote diversiteit aan leveranciers. Hierdoor ontstond behoefte aan overzicht, een eenvoudiger inkoopbeleid en een partner die strategisch meedenkt. TNO heeft drie kavels gedefinieerd waarin IT-projecten worden gedaan: Microsoft, OutSystems en het CRM-systeem Microsoft Dynamics 365. TNO gunde twee van deze kavels, Microsoft en Microsoft Dynamics 365, aan ilionx, die in eerste instantie de projecten gaat uitvoeren: als doorontwikkelen van Microsoft Teams binnen TNO, migratie naar Exchange Online, doorontwikkelen van SharePoint en API-management.

Sterk partnerschap
Met een sterk strategisch en tactisch partnerschap wordt er stabiliteit gecreëerd. Net zoals in de samenwerking de afgelopen drie jaar, zal ilionx meedenken in de ontwikkelingen van TNO. Zo heeft TNO binnen SharePoint onder andere de mogelijkheid laboratoriumvoorschriften, conform het Good Laboratory Practice (GLP) kwaliteitssysteem, te beheren. Het digitaliseren van deze voorschriften staat hoog op de agenda.

Partners