12-04-2022

Appian: Volgens 81% financiers staat legacy-IT bedrijfstransformatie in de weg

Deel dit bericht

Een onderzoeksrapport van The Economist Intelligence Unit, ondersteund door Appian, laat zien wat de schaal is van de technical debt in de financiële dienstverlening. Appian kondigt als een van de belangrijkste bevindingen uit het rapport aan dat wereldwijde leiders in financiële dienstverlening en verzekeringen (FSI) van mening zijn dat legacy IT-infrastructuur en -applicaties hun ambities op het gebied van bedrijfstransformatie en automatiseringsdoelstellingen in de weg staan.

Deze bevindingen staan in het rapport ‘Financiers ridden with technical debt’ van The Economist Intelligence Unit (The EIU), wat ondersteund is door Appian. De bevindingen van het rapport zijn gebaseerd op een onderzoek dat The EIU wereldwijd heeft uitgevoerd onder meer dan 1.000 IT-besluitvormers en senior business executives bij financiële dienstverleners, banken en verzekeringsmaatschappijen.

Een grotere behoefte aan wendbaarheid zorgt ervoor dat FSI-organisaties een andere perceptie hebben van hoe ze willen zakendoen. Tegelijkertijd werken ze hard om hun bedrijven aan te passen aan alle veranderingen. Bijna driekwart (71 procent) van de IT-besluitvormers in organisaties in de financiële diensten geeft aan dat de groei van technologieprojectaanvragen groter is dan de groei van het IT-budget, wat hoger is dan het wereldwijde gemiddelde van 64 procent.

Andere belangrijke bevindingen zijn:
- 87 procent van de respondenten zegt dat hun organisatie operationele problemen heeft ondervonden bij het aanpakken van de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt.
- 81 procent van de leiders binnen organisaties in de financiële dienstverlening zegt dat hun organisatie de IT-infrastructuur en -applicaties moet verbeteren om zich beter aan te passen aan externe veranderingen.- 44 procent van de IT-besluitvormers is van mening dat een gebrekkige samenwerking tussen de IT en business een belangrijke belemmering vormt voor digitalisering, tegenover 27 procent van de business decision makers.

Volgens de resultaten van het onderzoek wordt automatisering door 31 procent van de executives in de financiële sector gezien als een van de belangrijkste technologische processen voor de komende 12 maanden. In het rapport wordt benadrukt dat meer dan een derde (34 procent) van de IT-besluitvormers van mening is dat het terugdringen of elimineren van legacy-IT hun organisatie het meest zou helpen om automatiseringsdoelstellingen te bereiken. Echter is slechts 17 procent van de business decision makers in de financiële dienstverlening van mening dat het wegwerken van legacy-IT een belangrijke factor zou zijn bij het omarmen van automatisering door hun bedrijf.

"Financiële dienstverleners en verzekeraars moeten de samenwerking tussen IT-teams en de bedrijfseenheden die zij bedienen versterken. Beide groepen erkennen de noodzaak om meer samen te werken om hun digitale en automatiseringsambities te verwezenlijken met snelheid, kwaliteit en veiligheid. Ons rapport laat zien dat organisaties barrières voor verdere digitalisering kunnen overwinnen door samen te werken, gedateerde legacy-systemen te moderniseren en door agile methodologieën te adopteren”, blesuit Michael Heffner, VP Solutions and Industry Go-to-Market bij Appian.

Tags:

Legacy, IT, Fintech

Company:

Appian

Partners