25-04-2022

Mendix verbetert Training Partner-programma

Deel dit bericht

Mendix heeft haar Training Partner-programma verbeterd. Hierdoor kunnen gecertificeerde trainers van gekwalificeerde partners nu officiële Mendix cursussen verzorgen.

Mendix gebruikt het Siemens Training Partner-programma (STP 4.0) als contractueel kader voor partners om hoogwaardige Mendix-trainingen voor (potentiële) klanten te garanderen. Het Mendix Training Partner-programma bestaat sinds 2021 en is ontworpen om Mendix-partners te helpen hun bestaande samenwerking met Mendix uit te breiden en toegevoegde waarde te bieden aan hun klanten, terwijl de omzet en winstgevendheid worden verhoogd.

Door de snelle digitale transformatie is er meer vraag naar trainingen bij zowel citizen developers als professionele ontwikkelaars. Zij worstelen met de versnelde groei van low-code en de steeds groter wordende kloof in digitale vaardigheden op de arbeidsmarkt. Hier speelt de belangrijkste missie van de Mendix Academy op in: het creëren van een wereldwijde pool low-code ontwikkelaars door certificerings- en trainingsprogramma's voor Mendix-klanten en het partnerecosysteem te standaardiseren.

Door deel te nemen aan het Mendix Training Partner-programma kunnen partners de officiële Mendix-trainingen geven aan klanten via hun eigen door Mendix gecertificeerde trainers. Met deze trainingsprogramma's worden de Mendix-vaardigheden van hun klanten ontwikkeld en de algehele adoptie van het platform vergroot, waardoor groei voor zowel de trainingspartners als Mendix op de lange termijn wordt gestimuleerd.

Mendix Academy biedt een geïntegreerde suite trainingsmaterialen, leerpaden en certificeringen, allemaal afgestemd op de vaardigheden van de ontwikkelaar, zodat ze maximale waarde kunnen halen uit het Mendix low-code platform. Alle cursussen zijn ook ontworpen om de vaardigheden en het gebruik van het Mendix-platform te ontwikkelen.
 
Elke cursus is op maat gemaakt om te voldoen aan de specifieke behoeften van de organisatie om gecertificeerde ontwikkelaars op te leiden. De verschillende cursussen die Mendix Academy aanbiedt zijn: Rapid Developer Course & Rapid Developer Exam; Intermediate Developer Course & Intermediate Developer Exam; Bootcamp & Intermediate Developer Exam; Advanced Developer Course & Advanced Developer Exam.

De Mendix Academy biedt continu uitgebreide ondersteuning aan gecertificeerde trainers met jaarlijkse events voor hercertificering waar de nieuwste programma-updates en content worden gedeeld. Naast het evenement krijgen partners ook toegang tot trainingsmateriaal, waaronder trainersgidsen, lesplannen en meer. Als Mendix Training partner krijgt men ook een licentie om Mendix cursussen en examens te verkopen. Tot nu toe hebben meer dan 11.000 studenten deelgenomen aan 1500 Mendix-cursussen, mogelijk gemaakt door gecertificeerde trainers. Op dit moment heeft Mendix 30 partner trainers in het programma.

Company:

Mendix

Partners