03-05-2022

Fleksy lanceert keyboard SDK Developer Platform

Deel dit bericht

Fleksy, softwaremaker voor mobiele toetsenborden, kondigt de lancering aan van haar keyboard SDK Developer Platform. Het bedrijf gaat live met een meer ontwikkelaarsvriendelijke en toegankelijkere versie van haar keyboard SDK en vernieuwt zo het proces voor het bouwen van een goed functionerend toetsenbord.

Hoewel standaard keyboard SDKs allemaal een software framework bieden, moet er vanuit ontwikkelaars vaak nog veel werk worden verricht om ervoor te zorgen dat de SDK goed integreert met de de hoofdapplicatie. Dit resulteert in een lang proces voor ontwikkelaars om een geoptimaliseerde toetsenbordervaring op te bouwen.

De white-label service provider richtte zich eerst op toegankelijkheid: het creëren van een ontwikkelaar-centrisch integratietraject via gedetailleerde SDK documenten voor zowel iOS als Android ontwikkelaars. Gekoppeld aan een ondersteuningsforum, is Fleksy's nieuwste streven om ontwikkelaars te helpen uitstekende producten te bouwen, in plaats van ondermaats presterende producten die zijn opgebouwd uit meerdere stukken open source codebase.

Wegschuiven van traditionele methodes
Traditionele methodes zoals pure licensing kunnen inefficiënt zijn voor de verkoopcyclus voor o.a. indie-ontwikkelaars. Dit is waar het Developer Platform de markt van licentie-gebaseerd werk vernieuwt. Na te hebben geluisterd naar de behoeften en verwachtingen van hun prospects, besloot Fleksy een krachtig zelfbedieningsplatform te implementeren, gebruik makend van dezelfde SDK die hun grotere klanten momenteel gebruiken. Fleksy verschuift zo van de traditionele licenties waar concurrenten momenteel zitten, naar een alternatief model dat zich richt op ontwikkelaars.

Het doel van Fleksy is om het voor ontwikkelaars mogelijk te maken de technologie van de SDK gratis uit te proberen. De beslissing van het bedrijf om de kosten voor het bouwen van een aangepast keyboard SDK drastisch te verlagen, wordt gevoed door het doel van Fleksy om dit soort diensten breed toegankelijk te maken, voor verschillende MKB's, startups en zelfs grote ondernemingen.

Het Developer Platform verlicht ook de druk van deadlines. Wanneer Fleksy's keyboard SDK (via het portaal) wordt gevolgd, kan zonder haast een demoproduct worden gebruikt en getest. Ontwikkelaars hebben de vrijheid om op de SDK verder te bouwen tot ze klaar zijn om hun product te verschepen en op te schalen.

De templates of ‘triggers’ in de keyboard SDK variëren van data templates tot woord- en knoptriggers. Het oproepen van zoekopdrachten via het toetsenbord, in welke API ook wordt gebruikt, kan ook worden getest. Als bonus kan via het Developer Platform nuttig lesmateriaal worden opgevraagd, dat alle ‘need-to-knows’ uitlegt. Hiermee worden verschillende ondersteunende diensten aangeboden.

Focus op ontwikkelaars
Veel bedrijven, variërend van start-ups tot grote corporates, kunnen profiteren van goed functionerende white-label diensten. Het probleem is dat bij de meeste SDK-aanbieders de focus nog steeds ligt op het verkopen van complexe en langdurige softwarelicentieovereenkomsten (SLAs). Fleksy's SDK Developer Platform hoopt deze praktijk volledig te doorbreken door ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden om bovenop Fleksy's keyboard SDK te bouwen. Na talloze bedrijven van dienst te zijn geweest, richt Fleksy haar aandacht nu op elke ontwikkelaar die een krachtige toetsenbordinvoermethode voor zijn mobiele applicaties nodig heeft.

Partners