27-05-2022

SAS lanceert Data Ethics Practice initiatief voor verantwoorde innovatie

Deel dit bericht

Met het toenemende gebruik van krachtige datatechnologieën is het belang van een verantwoord innovatiebeleid nog nooit zo groot geweest. SAS zet zich al lange tijd in voor gelijkheid en een mensgerichte werkwijze, en lanceert een initiatief voor verantwoorde innovatie dat wordt geleid door de SAS Data Ethics Practice.

SAS speelt al jaren een centrale rol in de evolutie van data science en heeft de expertise en ervaring om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wereldwijde inspanningen voor verantwoorde innovatie. Technologieën zoals artificial intelligence en machine learning bieden allerlei interessante mogelijkheden om de menselijke capaciteiten op vele gebieden te verbeteren. Als deze technologieën echter worden ontwikkeld en ingezet zonder de juiste controles en menselijke betrokkenheid, kunnen ze meer kwaad dan goed doen. Verantwoorde innovatie omvat, maar gaat verder dan, belangrijke onderwerpen zoals verantwoorde AI, algoritmen en bias, ent heeft betrekking op het gehele innovatieproces. Een verantwoorde innovatiebenadering hanteert gelijkheid en eerlijkheid in elke stap, van idee tot ontwikkeling tot implementatie.

De SAS Data Ethics Practice leidraad voor verantwoorde innovatie
De SAS Data Ethics Practice (DEP) is een cross-functioneel team dat leiding geeft aan een wereldwijd gecoördineerde aanpak om werknemers en klanten te helpen bij het implementeren van datagestuurde systemen die het welzijn van de mens en gelijkheid bevorderen. Het wordt geleid door Reggie Townsend, die onlangs werd benoemd tot lid van de National AI Advisory Council (NAIAC). Om de beginselen van verantwoorde innovatie te verankeren, adviseren en coördineren Townsend en de DEP samen met SAS Research en Development en andere groepen binnen het bedrijf: mensgerichtheid, inclusiviteit, transparantie, verantwoordingsplicht, privacy en veiligheid.

Meer informatie: SAS

Partners