31-05-2022

GitLab 15 breidt DevOps-platform verder uit

Deel dit bericht

GitLab kondigt de lancering aan van haar volgende grote release, GitLab 15. Met deze versie 15.0 biedt GitLab innovatieve DevOps functies. GitLab 15 helpt organisaties bij het ontwikkelen van en samenwerken rond bedrijfskritische code, zodat ze veilig software afleveren en gewenste bedrijfsresultaten bereiken middels uitgebreide DevOps-mogelijkheden. GitLab is ervan overtuigd dat komende releases de mogelijkheden van het platform zullen verbeteren voor wat betreft overzicht en observability, continue beveiliging en compliance, agile enterprise planning, workflow automatisering en ondersteuning voor data science workloads.

“In de huidige, zeer concurrerende marktomstandigheden is het voor bedrijven belangrijker dan ooit om sneller en veiliger software af te leveren. Hiervoor hebben ze een volwassener en uitgebreider platform nodig waarmee ze hun time-to-market kunnen verkorten”, zegt David DeSanto, VP of Product bij GitLab. “GitLab biedt een oplossing voor dit probleem met “The One DevOps Platform”. Bedrijven kunnen daarmee afstappen van in eigen beheer ontwikkelde DevOps-tools en de activiteiten van teams samenbrengen binnen één applicatie, van de planningsfase tot het voltooide product. Op die manier kunnen ze in kortere tijd veilige code afleveren, bedrijfsresultaten boeken en de gebruikservaring en samenwerking van teams verbeteren.”

Overzicht en Observability
Teams kunnen sneller samenwerken wanneer ze samen zicht hebben op de status van hun applicaties en workflows. GitLab 15 biedt nieuwe functionaliteiten en is van mening dat deze het overzicht verbeteren en integraal inzicht geven in value delivery en de conditie van applicaties. Deze functionaliteiten creëren een gedeelde context die samenwerking bevordert en organisatorische silo’s wegneemt.

De uitgebreide observability- en monitoringtools van GitLab helpen bedrijven het aantal incidenten terug te dringen, praktische inzichten op te doen wanneer zich prestatieverlies voordoet en incidenten in realtime op prioriteit in te delen. Deze nieuwe mogelijkheden kunnen bijdragen bij aan kortere doorlooptijd van code tot implementatie, verminderen de frequentie en ernst van fouten, helpen development-teams om software sneller te implementeren en reduceren de tijd die nodig is om te herstellen van incidenten. GitLab heeft belangrijke nieuwe functies in de planning staan die het development proces verder versnellen.

Continue security en compliance
Maar al te vaak identificeren bedrijven kwetsbaarheden pas in een laat stadium van het development proces. Dit resulteert in hogere kosten en brengt het gevaar van misbruik door cybercriminelen en downtime met zich mee. Deze dynamiek resulteert in nieuwe aanvalskanalen binnen complexe moderne applicaties en cloud-native implementaties. GitLab biedt met release 15.0 verbeterde mogelijkheden om de compliance te waarborgen in de gehele software development lifecycle en biedt ingebouwde functies voor security scans en compliance audits zodat development-teams zich kunnen richten op de ontwikkeling van innovatieve software zonder extra tools in gebruik te nemen of verstoring van het development proces.

Enterprise agile planning en workflow automatisering
Als End-to-End DevOps platform bevindt GitLab zich in de unieke positie om een planningssuite aan te bieden waarmee zakelijke beslissers hun visie gestalte kunnen geven en waarmee DevOps-teams in staat worden gesteld waarde te creëren en hun operationele processen te verbeteren. GitLab is ervan overtuigd dat GitLab 15 verbeterde planningsmogelijkheden biedt die bijdragen aan verbeterde flexibiliteit en ondersteuning voor een breder scala aan workflows en het verenigen van data tijdens elk stadium van de DevOps-lifecycle, van het conceptstadium tot de planning, implementatie, ingebruikname en monitoring. GitLab zal zijn DevOps-platform daarnaast verrijken met ML-mogelijkheden om meer intelligentie en automatisering naar bestaande functies te brengen en gebruikers aanbevelingen aan te reiken voor het verkorten van de time-to-value.

Company:

GitLab

Partners