02-06-2022

Bizzomate opent vestiging in Duitsland

Deel dit bericht

Bizzomate, specialist in software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, heeft een vestiging in Aken geopend. Na vestigingen in Valkenburg, Dordrecht en Amsterdam betekent de opening van de Duitse vestiging voor Bizzomate de eerste stap naar het buitenland.

Marc Gelissen, oprichter en CEO van Bizzomate vertelt hoe de keuze tot stand is gekomen: “We zien dat de vraag naar low-code in Europa stijgt. In Nederland zijn we daarin voorlopers, en nu neemt ook de interesse in Duitsland sterk toe. De overname van Mendix door Siemens heeft daarbij een grote rol gespeeld, omdat low-code daarmee wordt omarmd door een van oorsprong Duitse multinational. Dit opent veel deuren bij bedrijven in ons buurland. Bij het bepalen van onze strategie voor de toekomst bleek uitbreiding naar Duitsland voor ons dan ook de logische volgende stap, gezien onze tien jaar ervaring op het gebied van low-code.”

Bizzomate richt zich in eerste instantie op bedrijven uit de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Gelissen: “De economie van Noordrijn-Westfalen is net zo groot als die van Nederland en er zijn veel ‘hidden champions’ actief. Deze niche bedrijven groeien sterk, zijn internationaal georiënteerd en veelal Europees of wereldwijd marktleider in hun segment. Ook deze bedrijven moeten de volgende stap zetten met het optimaliseren van hun IT-infrastructuur, en daar ligt onze expertise.”

Door zich te vestigen in het centrum van Aken hoopt Bizzomate IT-talent van de hoog aangeschreven technische universiteit RWTH aan te trekken. Daarnaast zijn er vele spin-offs in de regio ontstaan vanuit de onderzoeksfunctie van de universiteit, welke nu toe zijn aan het digitaliseren van hun business. Gelissen: “Als je daarbij nog bedenkt dat je vanuit onze locatie in Valkenburg met een half uur in Aken bent is de keuze gemakkelijk gemaakt. Zo kunnen collega’s uit die vestiging ook eens een project in Duitsland uitvoeren en andersom. Het is ons doel om nog steeds één Bizzomate-team te vormen, ongeacht de landsgrenzen. We gaan daarom voor gestage groei, zo zorgen we voor continuïteit met behoud van ons hoge kennisniveau, onze goede klantrelaties en onze cultuur.”

Partners