08-06-2022

Mendix en Capgemini bieden low-code oplossingen voor verzekeringsbranche

Deel dit bericht

Mendix heeft de samenwerking uitgebreid met Capgemini. Gezamenlijk ontwikkelen en leveren de bedrijven branche-oplossingen gebaseerd op het Mendix low-code platform. Mendix en Capgemini werken al sinds 2011 samen aan verschillende oplossingen voor de verzekeringsbranche in Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Noord- en Zuid-Amerika.

De pandemie heeft verzekeringsmaatschappijen gedwongen om digitaler en flexibeler te worden. Er blijven echter belangrijke uitdagingen, zoals het bieden van betere klantervaringen en het automatiseren van processen. Verzekeraars werken doorgaans nog steeds met verschillende systemen die niet geïntegreerd en klantvriendelijk zijn. Sommige aanbieders zijn erin geslaagd een relatie aan te gaan met klanten en inzichten te krijgen uit verschillende databronnen. Met aanpasbare templates en oplossingen kunnen ze processen veel sneller digitaliseren.

Mendix en Capgemini hebben twee low-code oplossingen gecreëerd die verzekeringsprocessen stroomlijnen en digitaliseren.
- Direct to Consumer (D2C)
We leven in een meer flexibele en webgebaseerde samenleving. Veel verzekeringsmaatschappijen veranderen dan ook de manier waarop ze contact hebben met klanten en bieden online interfaces aan. De D2C-oplossing is een raamwerk waarmee verzekeringsmaatschappijen snel klantgerichte verzekeringsoplossingen kunnen leveren met een positieve klantervaring. Gepersonaliseerde schermen bieden flexibiliteit om de interface aan te passen aan actuele marktkansen, zodat hetzelfde raamwerk gebruikt kan worden voor huisdierenverzekeringen, garantie, persoonlijke aansprakelijkheid, et cetera. Ook zorgt een responsieve omni-channelbenadering ervoor dat het offerteproces via een e-maillink kan worden voortgezet als klanten de tool via meerdere apparaten gebruiken.
- Property & Casualty Underwriting Workbench
Acceptanten verwachten dat hun werkgever digitale tools aanbiedt die het werk gemakkelijker maken, zoals het verzamelen van inzichten uit veel verschillende databronnen om een beslissing voor acceptatie te nemen. Daarvoor bouwen Mendix en Capgemini connectoren die verschillende, ongelijksoortige databronnen met elkaar verbinden zodat de data beschikbaar is vanuit één controlepaneel. Het Mendix-platform zorgt er ook voor dat verzekeringsmaatschappijen tot tien keer sneller dan met traditioneel coderen, robuuste en geavanceerde applicaties kunnen inzetten.

Concreet ontwikkelen Mendix en Capgemini samen een "Underwriting Workbench" die front-end ervaringen verbindt met backend-systemen zoals Guidewire, zodat verzekeraars taken, workflow en toewijzingen beter kunnen beheren. Ook is het mogelijk een 360-graden klantbeeld te krijgen en functiegebaseerde weergaven voor verzekeraars en verschillende afdelingen.

Partners