07-06-2022

Dynatrace introduceert OpenFeature voor markeren en beheren functies

Deel dit bericht

Dynatrace, specialist in software intelligence, heeft in samenwerking met een consortium OpenFeature ingediend bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), voor overweging als een Sandbox-project. Het consortium bestaat uit Dynatrace, LaunchDarkly, GitLab Inc, Split, Flagsmith, en CloudBees.

Deze aankondiging is een aanvulling op Dynatrace's andere open source initiatieven, zoals Keptn, W3C trace-context en OpenTelemetry, die organisaties in staat stellen effectiever grootschalige automatiseringsprojecten te managen.

Oplossingen voor het markeren en beheren van functies stellen DevOps en SRE in staat om applicatiefunctionaliteit tijdens runtime in en uit te schakelen, zonder nieuwe code te implementeren. Dit vereenvoudigt en versnelt de levering van gepersonaliseerde ervaringen, A/B-tests en voorkomt mogelijke problemen. Deze aanpak is essentieel voor de moderne continuous delivery-omgevingen. Vaak gebruiken verschillende teams binnen organisaties echter een verscheidenheid aan oplossingen voor het markeren en beheren van functies, elk met een eigen aanpak. Deze situatie leidt tot extra integratiewerkzaamheden en een vendor lock-in.

OpenFeature is een standaard die teams in staat stelt om elke oplossing voor het markeren en beheren van functies te gebruiken, zonder dat extra integratie of re-architecting nodig is. Door het makkelijker te maken om het markeren en beheren van functies te integreren in de DevOps toolkit, stelt OpenFeature klanten van Dynatrace tevens in staat om antwoorden en intelligente automatisering naadloos uit te breiden naar het op grote schaal markeren van functies in applicaties.

Volgens Alois Reitbauer, CPO of Cloud Automation bij Dynatrace. maakt de diversiteit aan gebruikte oplossingen het momenteel moeilijk om het markeren en beheren van functies te configureren en te integreren in een bredere ontwikkelketen en de planning van leveringen. “OpenFeature stelt cloud-native teams in staat om het leveren van nieuwe functionaliteit te optimaliseren en ‘progressive delivery’ te omarmen, gecombineerd met SRE- en DevOps-methoden. Bij Dynatrace gaan we deze informatie opnemen in onze Davis AIOps-engine om teams te helpen de impact van functies op de prestaties, flexibiliteit en digitale ervaring te begrijpen. Door nauw samen te werken met een consortium van technologieleiders om deze nieuwe open standaard te creëren, zetten we een grote stap in het reduceren van complexiteit."

Mer informatie: OpenFeature

Company:

Dynatrace

Partners