15-06-2022

Mendix nodigt non-profitorganisaties uit voor wereldwijde hackathon

Deel dit bericht

Op 23 en 24 september organiseert Mendix MxHacks 2022, een hackathon die plaatsvindt op vier locaties: Boston, Londen, Rotterdam en Singapore. Voor deze hackathon nodigt Mendix non-profit organisaties wereldwijd uit een technische en/of organisatorische uitdaging in te dienen op basis van een echte use case.

Tijdens de hackathon werken teams op elke locatie aan een challenge van een door Mendix geselecteerde non-profitorganisatie. De hackathon is ook de officiële lancering van Mendix Low-Code for Good. Met dit programma brengt Mendix zijn community, platform en middelen samen voor diegenen die een positieve impact willen maken in de wereld.

Om in aanmerking te komen voor MxHacks, moet de ingediende case belangrijke ondersteuning bieden aan diensten, processen of papierwerk en directe, positieve impact hebben op mensen waar de nonprofit zich op richt. Het is de bedoeling dat de hackathon relevante digitale oplossingen oplevert zoals mobiele apps die vluchtelingen een beveiligde digitale identiteit geven of mensen in dunbevolkte gebieden helpen gemakkelijk in contact te komen met een arts voor een gezondheidscheck. Non-profitorganisaties kunnen hun uitdaging vóór 1 juli indienen. Organisaties die zich vóór 13 juni aanmelden, hebben echter de meeste kans geselecteerd te worden.

Voordelen voor non-profitorganisaties
Naast een innovatieve oplossing voor een echte use case, kunnen de drie geselecteerde non-profitorganisaties rekenen op verschillende voordelen. Elke non-profit ontvangt een standaard Mendix-licentie van drie jaar voor één app met een onbeperkt aantal gebruikers en een cloud resource-pakket. Bovendien dekt de gekozen implementatiepartner 90 procent van de implementatiekosten, terwijl de non-profitorganisatie verantwoordelijk is voor 10 procent.

"MxHacks2022 is een geweldige kans voor non-profitorganisaties die krachtige low-code technologie willen gebruiken om hun organisatie te helpen mensen in nood te ondersteunen", zegt Jan de Vries, Community Manager bij Mendix. "We nodigen elke non-profit wereldwijd uit om honderden ervaren low-code ontwikkelaars uit te dagen de meest innovatieve oplossing te creëren en geweldige ideeën om te zetten in realiteit."

Dien je uitdaging in
Non-profitorganisaties kunnen vóór 1 juli 2022 hun uitdaging indienen door een e-mail te sturen naar cristina.samaniri@mendix.com. De vereiste informatie omvat: de missie en doelen van de non-profit, de doelgroep die ondersteuning nodig heeft en een beschrijving van het probleem dat wordt aangepakt (maximaal 500 woorden). Verder moeten de locatie, contactgegevens en eventuele aanvullende relevante informatie worden verstrekt.

Partners