11-07-2022

Bizzomate introduceert DevTool voor veilige bouw Mendix-applicaties

Deel dit bericht

Bizzomate, specialist in software-oplossingen voor het digitaliseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen introduceert de Bizzomate DevTool, een applicatie waarmee onder andere kwetsbaarheden in Mendix-applicaties snel te ontdekken zijn. Ontwikkelaars kunnen hun Mendix-applicaties hiermee eenvoudig weerbaarder maken tegen cyberaanvallen.

Een veel voorkomende kwetsbaarheid in Mendix-applicaties is het onjuist configureren van gebruikersrechten. Daardoor komen gegevens soms ongewenst bloot te liggen. Met de Bizzomate DevTool kunnen ontwikkelaars al tijdens het bouwen van de applicatie zien of hier sprake van is. De tool genereert tabellen die ontwikkelaars laten zien wat ze op basis van hun rechten zouden mogen zien in een Mendix-applicatie. Zo kan eenvoudig gecontroleerd worden of de ingestelde rechten goed werken en kunnen security-problemen worden opgelost nog voordat een Mendix-applicatie live gaat.

Inzicht in de applicatiestatus
Naast het snel uitlezen van data voor het checken van security is de tool ook geschikt voor een analyse van de status van Mendix-applicaties. Eventuele aanpassingen die tijdens het bouwen van de applicatie zijn gemaakt, zijn direct inzichtelijk en kunnen indien nodig worden aangepast. Dit maakt de Bizzomate DevTool ook uitstekend bruikbaar voor snelle probleemanalyses van Mendix-applicaties.

Performance monitoring
De ingebouwde performance monitoring in de Bizzomate DevTool logt alles wat er op de server gebeurt. Daardoor kunnen ontwikkelaars zien hoe lang de Mendix-applicatie erover doet om bepaalde acties op de server uit te voeren. Slecht presterende gedeelten van de applicatie kunnen zo eenvoudig worden geïdentificeerd en verbeterd. De Bizzomate DevTool benadert applicaties van buitenaf waardoor de tool overal te gebruiken is en het niet altijd meer nodig is de database van een applicatie te downloaden.

Partners