26-07-2022

IBM neemt Observability-platform Databand.ai over

Deel dit bericht

IBM heeft de overname aangekondigd van Databand.ai, leverancier van data-observatiesoftware. Data observability is een groeiende sector in de big data-markt, die wordt gestimuleerd door de explosieve groei van de hoeveelheid data die organisaties produceren en beheren.

Volgens IBM zal deze overname Databand.ai's middelen verruimen om de observabiliteitscapaciteiten uit te breiden voor een bredere integratie met meer open source en commerciële oplossingen. Bedrijven krijgen de flexibiliteit om Databand.ai gebruiken, hetzij met een abonnement of as-a-Service.

IBM vermeldt dat Databand.ai zal worden gebruikt met IBM Observability door Instana APM, een andere observability acquisitie, en IBM Watson Studio, het data science platform, om het volledige spectrum van observability binnen IT operations aan te pakken. Om een completer beeld van een dataplatform te geven, kan Databand.ai datateams en engineers waarschuwen wanneer de data waarmee ze werken onvolledig zijn of ontbreken, terwijl Instana kan uitleggen welke applicatie voor ontbrekende gegevens verantwoordelijk is en waarom de applicatieservice faalt.

Het hoofdkantoor van Databand.ai is gevestigd in Tel Aviv. De medewerkers van Databand.ai gaan werken voor de divisie Data en AI van IBM om het portfolio van data- en AI-producten, waaronder Watson en IBM Cloud Pak for Data, te versterken.

Partners