24-08-2022

SAS en SingleStore leveren volgende generatie data- en analytics-architectuur

Deel dit bericht

SAS en SingleStore hebben hun krachten gebundeld om organisaties te helpen de toegang tot data eenvoudiger te maken, prestaties en schaalbaarheid te maximaliseren en belangrijke datagedreven inzichten te ontdekken. SAS Viya in combinatie met SingleStore maakt het gebruik van SAS analytics en AI-technologie op data die is opgeslagen in SingleStore's cloud-native real-time database mogelijk. De integratie biedt flexibele, open toegang tot goed beheerde data die de toegevoegde waarde van cloud-, hybride en on-premises implementaties vergroten.

Door de datacompressie van SingleStore en de analytische kracht van SAS te combineren, kunnen bedrijven de complexiteit van databeheer en -integratie verminderen, evenals de verwerkingstijd die nodig is om geavanceerde modellen te trainen. "Voor veel organisaties maken steeds terugkerende datatransacties, handmatige processen en geïsoleerde data-eilanden het lastig om snel waarde te halen uit analytics", zegt Bryan Harris, Chief Technology Officer bij SAS. "SAS Viya heeft met SingleStore een revolutionair pakket aan mogelijkheden in huis die de iteratieve data en analytics processen vereenvoudigt en versnelt, zodat er sneller beslissingen kunnen worden genomen en cruciale informatie sneller kan worden ontsloten."

Door de samenwerking van SAS Viya met SingleStore kunnen de geavanceerde AI- en machine learning-analyses van SAS direct worden toegepast op relationele databasetabellen in SingleStore. Hierdoor kunnen SAS en SingleStore de technologische kennis en ervaring van klanten op het gebied van dubbele datastores aanzienlijk verminderen, de prestaties van hun analytics workloads verbeteren en zo belangrijke concurrentievoordelen realiseren.

"De integratie van SingleStore's hybride, multi-cloud database gecombineerd met de parallele analytics engine, SAS Viya, zal de prestaties aanzienlijk verbeteren, de kosten verlagen en real-time applicaties voor organisaties mogelijk maken," zegt Raj Verma, CEO van SingleStore. "Persoonlijk beschouw ik het als een voorrecht om samen te werken met het bedrijf dat analytics, AI en ML praktisch heeft uitgevonden. Ik bewonder SAS al lange tijd op het gebied van technologie, cultuur en leiderschap, en zie het als een eer en een fantastische kans om nu met ze te gaan samenwerken."

In december 2020 kondigde SingleStore een strategische samenwerking met SAS aan. Meer informatie over de integratie van SAS Viya met SingleStore-is te vinden op: sas.com/viya-singlestore en singlestore.com/partners/sas-viya/.

Partners