29-08-2022

Celonis verzekert zich van 1 miljard dollar voor supply chain procesuitdagingen

Deel dit bericht

Celonis ontvangt 1 miljard dollar aan additionele investeringen. De investeringen moeten de positie van het bedrijf verbeteren om diens klanten te laten groeien in economisch uitdagende tijden.

De 1 miljard dollar komt uit 400 miljoen dollar equity, bij een re-evaluatie van de waarde van Celonis, die nu zo’n 13 miljard dollar bedraagt. Daarnaast breidde Celonis zijn krediet met 600 miljoen dollar uit aan kredieten bij verschillende toonaangevende wereldbanken. De investeringsronde is de kroon op een recordjaar voor Celonis, dat zijn business wereldwijd zag groeien naar meer dan 2.500 implementaties. De 1 miljard dollar aan nieuwe funding versterkt Celonis’ leidende marktpositie nog verder. Het bedrijf zal het geld gebruiken om te investeren in productinnovatie, om adoptie bij de grootste bedrijven ter wereld een impuls te geven, marktpotentieel met nieuwe overnames te vergroten, en de relaties met partners te verdiepen.

De 400 miljoen dollar Series D Extension wordt geleid door de Qatar Investment Authority (QIA). Ook Activant Capital, Alta Park Capital en Commonfund Capital zijn betrokken. Bestaande investeerders zoals Arena Holdings, en fondsen en accounts onder advies van T. Rowe Price Associates, Inc., Franklin Templeton, Durable Capital Partners LP, TCV, 83North, Accel Partners en Sator Grove voegden zich bij de investeerders.

De kredietlijn van 500 miljoen dollar over vijf jaar van Celonis kan worden uitgebreid tot 600 miljoen dollar, en is de grootste doorlopende kredietfaciliteit in zijn soort. Deze schuldfaciliteit werd geleid door KeyBanc Capital Markets. Ook Goldman Sachs, HSBC Ventures, J.P. Morgan, Morgan Stanley Senior Funding, Inc., Citibank en Deutsche Bank waren betrokken. RBC Capital Markets, Silicon Valley Bank, SMBC, Citizens, MUFG and Bank of America, tot slot, droegen ook bij aan de lening.

Partners