05-09-2022

Marc Salomon over implicaties van de Europese AI Verordening

Deel dit bericht

Kunstmatige Intelligentie brengt de wereld ongelofelijk veel goede dingen, maar er zijn ook grote gevaren. De Europese AI Verordening is een eerste poging om een verstandige afweging tussen het goed en het kwaad van AI te maken. Prof. Dr. Marc Salomon behandelt tijdens zijn presentatie op de Big Data Expo de verordening op hoofdlijnen en staat stil bij hoog risico toepassingen. De Big Data Expo vindt plaats op 14 en 15 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht.

In aanloop naar de Big Data Expo had BI-Platform een gesprek met Marc Salomon over de implicaties van de Artificial Intelligence Act voor bedrijven en overheidsinstellingen. Welke stappen moet je nemen om compliant te worden met de verordening en welke haken en ogen kleven hieraan? Hij geeft antwoord op de vraag of regulering van AI wel nodig is en welke spanning er bestaat tussen innovatie en dit soort regelgeving. Marc Salomon geeft zijn lezing op woensdag 14 september om 14.00 uur.

Prof. Dr. Marc Salomon studeerde econometrie en werkte daarna zowel aan universiteiten (VU, Erasmus, Tilburg en UvA) als in het bedrijfsleven (Rabo, McKinsey, ORTEC, Stibbe).

Bekijk hier het programma van de Big Data Expo.

Alle videointerviews die worden opgenomen tijdens de Big Data Expo 2022 zullen op ons YouTube kanaal verschijnen. Stay tuned en klik op de Abonneer-button.

Partners