13-09-2022

Mendix selecteert drie non-profits voor Low-Code for Good hackathon

Deel dit bericht

Mendix heeft de non-profitorganisaties aangekondigd die deelnemen aan MxHacks 2022: Low-Code of Good, een van de grootste low-code hackathons ter wereld.

Voor de allereerste wereldwijde Mendix hackathon zijn er al meer dan 800 inschrijvingen uit 45 landen. Het evenement vindt plaats op vier locaties (Boston, Londen, Rotterdam en Singapore) op drie continenten. Daarnaast kunnen mensen vanuit de hele wereld op afstand deelnemen. Gezamenlijk bouwen ze oplossingen om levens te verbeteren, voor gerechtigheid te vechten of andere goede doelen vooruit te helpen. Tijdens MxHacks 2022 wordt er gewerkt aan een uitdaging voor Welcome App (EMEA), New Hope Community Services (APAC) en Project Alianza (Amerika).

Non-profits ondersteunen sociale rechtvaardigheid
Mendix heeft de organisaties voor MxHacks geselecteerd op basis van een reeks criteria, waaronder missie en visie en de rol die low-code technologie speelt in het ondersteunen van de toekomstige groei van de organisatie. Door de keuze voor real-life use cases van non-profit organisaties, wil Mendix een platform en community cre√ęren die voor iedereen toegankelijk is. Met de hackathon wil Mendix de meest kwetsbare mensen in de wereld helpen om toegang te krijgen tot onderwijs, te integreren in een nieuw land en ze onderdak en een kans te bieden om hun leven weer op te bouwen. Dit ondersteunt de kernwaarden van Mendix om een breed scala citizen developers, ongeacht hun achtergrond, in staat te stellen te innoveren met low-code.

De Welcome App is ontwikkeld voor mensen die hun leven in een nieuw land opnieuw moeten opbouwen. De app stel de nieuwkomers in staat een sociaal netwerk op te bouwen, de lokale taal te leren, en werk en vrijetijdsbesteding te vinden. Dit doen zij door de nieuwkomers te koppelen aan dienstverleners, bedrijven, gemeenten en lokale individuen. Zo wordt de sociale integratie op schaalbare manier vergemakkelijkt. Het platform is ontworpen voor vluchtelingen en asielzoekers en heeft als doel de integratie in een nieuwe samenleving te vereenvoudigen, zodat mensen zich thuis kunnen voelen, waar ze ook zijn.
New Hope Community Services (New Hope CS) is een groeiende organisatie die zich inzet voor Singapore's dak- en thuislozen. De belangrijkste diensten zijn het bieden van onderdak, mentorschap en ondersteuning bij het zoeken naar werk voor ontheemden en achtergestelden. New Hope CS runt momenteel vier opvanghuizen in Singapore voor individuen, gezinnen en mannelijke ex-gedetineerden en is onlangs begonnen met het beheer van 50 flats in het kader van het nieuwe HDB Joint Singles Scheme (Operator Run) Project.
Project Alianza wil de leerkloof overbruggen voor schoolgaande kinderen op het platteland in Centraal-Amerika door gebruik te maken van technologie en community-netwerken. De organisatie wil kansarme gemeenschappen en vrouwen steunen en hen zelf de controle geven over hun opleiding, zodat ze het meeste uit zichzelf kunnen halen.

Naast de uitdagingen die ontwikkelaars moeten oplossen voor Welcome App, New Hope Community Services en Project Alianza, kunnen deelnemers aan MxHacks gelijkgestemde mensen van over de hele wereld ontmoeten. Zo kunnen ze hun netwerk uitbreiden door deel te nemen aan expert workshops, trainingen bij te wonen en te werken met de vele coaches die aanwezig zijn op de hackathon. Ook kunnen deelnemers hun carrièremogelijkheden verkennen tijdens meet-and-greet sessies met bedrijven die op zoek zijn naar ontwikkelaars.

Deelname
De toegang tot MxHacks is gratis en er kunnen teams van maximaal vier personen aan deelnemen. Solo ontwikkelaars kunnen zelfstandig deelnemen of deelnemen aan een matchmaking sessie om een team te vormen voor het evenement. Hybride teams komen ook in aanmerking, waarbij sommige leden ter plekke aanwezig zijn en anderen op afstand inbellen. Ontwikkelaars kunnen zich inschrijven voor de hackathon op de MxHacks pagina en worden aangemoedigd om lid te worden van de Mendix Community Slack en de #announcements en #mxhacks-general kanalen in de gaten te houden.
Kijk voor meer informatie over de hackathon op MxHacks 2022.

Partners