21-09-2022

Info Support ontwikkelt nieuw deelnemersportaal voor AZL

Deel dit bericht

Info Support gaat het nieuwe deelnemersportaal van AZL ontwikkelen. Dit is een belangrijk onderdeel van de vernieuwing van het IT-landschap. Via het portaal krijgen deelnemers inzicht in hun pensioenzaken en kunnen ze veel van hun pensioenzaken direct zelf regelen.

AZL is een gevestigde pensioenuitvoerder die meer dan 44 pensioenfondsen tot de klantenkring mag rekenen. Namens deze pensioenfondsen voert AZL de pensioenadministratie van circa 1,3 miljoen deelnemers. "De portalen zijn ons onderscheidend vermogen, want hiermee zetten we onze klanten en hun deelnemers echt centraal", zegt Dénis Vinke, Directeur Digital, Marketing en Communicatie bij AZL.

Het nieuwe deelnemersportaal speelt een belangrijke rol in de uitvoering van het nieuwe pensioenstelsel. De regels veranderen, deelnemers krijgen meer keuzes en meer eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast moeten deelnemers vertrouwen krijgen in hun nieuwe pensioenregeling en in het door hen opgebouwde individuele pensioenvermogen. Goede informatievoorziening  is daarom essentieel en pensioenfondsen moeten aantoonbaar voldoen aan hun zorgplicht. “We bouwen niet zomaar iets wat voldoet aan het wettelijke minimum, met deze samenwerking zetten we echt een extra stap in onze dienstverlening richting het nieuwe pensioenstelsel. De portalen zijn ons onderscheidend vermogen, want hiermee zetten we onze klanten en hun deelnemers echt centraal”, aldus Vinke.

AZL vernieuwt het IT-landschap ook om nog beter in te kunnen spelen op klantwensen. Voor het nieuwe deelnemersportaal en de websites van de pensioenfondsen is gekozen voor React.js. Deze moderne ontwikkeltaal is uitermate geschikt voor het bouwen van gebruikersinterfaces. Voor het contentmanagement-systeem (CMS) is de keuze gevallen op Drupal.

Uitgebreide ervaring in de pensioensector
Matthias Walgers, sales manager financial services bij Info Support, is erg blij met de samenwerking. ‘We kunnen met het nieuwe deelnemersportaal een grote positieve impact maken voor de deelnemers, de pensioenfondsen én de toekomst van AZL. Daarbij maken we met onze expertise op het gebied van onder meer cloudarchitectuur, CI/CD, DevOps en Agile, maar ook met onze uitgebreide ervaring in de pensioensector écht het verschil. Daarnaast is er een sterke culturele fit tussen Info Support en AZL, waardoor de samenwerking al vanaf het begin succesvol verloopt.’

Partners