06-10-2022

Dynatrace Grail biedt betere observeerbaarheid, beveiliging en analyses

Deel dit bericht

Dynatrace introduceert Grail om de observeerbaarheid, beveiliging en analyses van data met behoud van de context te verbeteren, voor multicloud-omgevingen. Grail is een aanvullende kerntechnologie binnen het Dynatrace Software Intelligence Platform, welke op basis van AI directe, nauwkeurige en kostenefficiënte antwoorden en automatisering levert.

Dynatrace gaat Grail in eerste instantie toepassen voor het logbeheer en -analyses. Deze functionaliteit komt binnenkort al beschikbaar voor klanten die Dynatrace SaaS op AWS gebruiken. Daarna gaat de specialist in software intelligence deze nieuwe technologie uitbreiden voor aanvullende IT-, ontwikkelings-, beveiligings- en analyseoplossingen.

Anticiperen op moderne cloudomgevingen
Multicloud-omgevingen en cloud-native architecturen vormen de ruggengraat van digitale transformatie, maar produceren een explosie aan data. Deze data is in silo's opgeslagen en weerspiegelt de verschillende delen van het cloud-ecosysteem waar ze zijn ontstaan. Om waarde uit alle data te halen met behulp van traditionele oplossingen, moeten de ITOps, DevOps, SRE en securityteams deze eerst structureren voor de vragen die ze in de toekomst verwachten te stellen. Daarbij vertrouwen ze nog op tijdrovende handmatige procedures, zoals indexering, actualisering en het beheer van meerdere opslaglocaties. Met als gevolg dat organisaties onvoldoende snel kunnen reageren op de veranderingen in applicatie- en cloudomgevingen en beveiligingsrisico's. De kosten voor het onderhouden van verouderde procedures en tools zijn hoger dan hun bedrijfswaarde. Moderne cloudomgevingen vragen om een nieuwe aanpak.

Door Grail aan het Dynatrace Software Intelligence Platform toe te voegen, anticipeert het bedrijf op de behoeften binnen moderne cloudomgevingen. Grail is namelijk een oorzakelijk data ‘lakehouse’ met een analyse-engine voor massale parallelle verwerking (MPP). Het gebruikt ook de nieuwe Dynatrace Query Language (DQL) voor contextrijke loganalyses. Verder werkt Grail nauw samen met andere kerntechnologieën van het Dynatrace-platform, waaronder:
• OneAgent: voor het automatisch ontdekken, activeren en faciliteren van applicaties, microservices, infrastructuur en elke afhankelijkheid in moderne cloudomgevingen;
• Smartscape: om de full-stack topologie continu bij te werken;
• PurePath: voor gedistribueerde tracering en analyse op codeniveau;
• Davis: causale AI om data te verwerken en nauwkeurige antwoorden te leveren, geprioriteerd op basis van de zakelijke impact.

Partners