23-11-2022

Dell Technologies versterkt cyber resiliency met multicloud data protection en security innovaties

Deel dit bericht

Dell Technologies breidt haar aanbod op het gebied van gegevensbescherming uit met oplossingen waarmee klanten hun gegevens en premises, in public clouds en ‘at the edge', kunnen beschermen. Dell's AI-aangedreven software en operationele beveiligingsmogelijkheden bevorderen zero trust-resultaten, beschermen gegevens en beperken risico's.

De Dell PowerProtect Data Manager Appliance is voorzien van een reeks verbeteringen voor multi-cloud-databescherming. De innovaties van Dell in AI-aangedreven veerkracht en operationele beveiliging versnellen de invoering van zero trust en beschermen organisaties tegen de toenemende dreiging van cyberaanvallen.

Met de nieuwe oplossingen will Dell de toenemende uitdagingen op het gebied van gegevensbescherming aanpakken. Volgens Dell hebben organisaties dit jaar meer natuurrampen en incidenten meegemaakt dan voorgaande jaren. De gevolgen zijn gegevensverlies, downtime en herstelkosten. In het afgelopen jaar waren cyberaanvallen goed voor 48% van alle incidenten (tegenover 37% in 2021), waarmee ze de lijst met oorzaken van dataverstoring aanvoeren. Uit het onderzoek bleek ook dat 85% van de organisaties die meerdere oplossingen van verschillende leveranciers gebruiken, voordeel zien in het verminderen van het aantal leveranciers. Bovendien bleek dat van de organisaties die op één leverancier van gegevensbescherming vertrouwen, 34% minder kosten maakt voor herstel van cyberaanvallen of andere incidenten dan andere organisaties.

Uit eigen onderzoek blijkt dat 91% van de organisaties op de hoogte is van of van plan is om een zero trust-architectuur in te zetten. Zero trust is een beveiligingsmodel dat ervoor zorgt dat de manier waarop organisaties beveiliging benaderen verschuift van alleen vertrouwen op verdediging naar een proactieve strategie die alleen bekend, geautoriseerd dataverkeer over systeemgrenzen en datapijplijnen toestaat. Slechts 23% implementeert echter een zero trust-model en 12% heeft zero trust volledig geïmplementeerd. Met ingebouwde beveiligingsfuncties in de hardware, firmware en security control points, helpt de holistische aanpak van Dell Technologies organisaties met het realiseren van zero trust om de cyber resiliency te versterken en de complexiteit van de beveiliging te verminderen.

Moderne gegevensbescherming
PowerProtect Data Manager speelt in op de toenemende behoefte aan cyber resiliency en ondersteunt zero trust-principes met nieuwe, ingebouwde operationele beveiligingsmogelijkheden. Denk aan multi-factor authentication (MFA), dubbele autorisatie en op rol gebaseerde toegangscontroles. De Dell PowerProtect Data Manager Appliance biedt de makkelijkste weg naar moderne gegevensbescherming. Het systeem is ideaal voor kleine en middelgrote use cases met opslagruimte die van 12 tot 96 terabytes aan gegevens schaalt. De appliance biedt klanten een:
• Moderne, software-defined architectuur: maakt geautomatiseerde ontdekking en bescherming van assets mogelijk met unieke VMware-bescherming om de beschikbaarheid van alle VM's te garanderen.
• Veilige, cyber-bestendige oplossing: biedt veilige toegang tot beperkte functies met Identity and Access Management om de cyber resiliency te versterken.
• Eenvoudige, uniforme gebruikerservaring: levert software-defined databescherming, die eenvoudig te implementeren en te gebruiken is.

Uitbreding cyberherstel voor eenvoudig te implementeren public cloud-kluizen
Met PowerProtect Cyber Recovery for Google Cloud kunnen klanten een geïsoleerde cyber-kluis in Google Cloud implementeren om gegevens veilig te scheiden en te beschermen tegen een cyberaanval. In tegenstelling tot standaard cloud-gebaseerde backupoplossingen wordt de toegang tot beheerinterfaces vergrendeld met netwerkcontroles, extra credentials en MFA. Organisaties kunnen hun bestaande Google Cloud-abonnement gebruiken voor de aanschaf van PowerProtect Cyber Recovery via de Google Cloud Marketplace. De dienst kan ook rechtstreeks bij Dell Technologies en zijn kanaalpartners worden aangeschaft. Het markeert de nieuwste uitbreiding van Dell's cyber recovery-mogelijkheden voor public clouds.

Vereenvoudigde backup-opslag met flexibele consumptie-opties
Dell APEX Data Storage Services wordt uitgebreid met een Backup Target-optie voor veiligere backup-opslag in een pay-per-use, flexibel consumptiemodel. De Backup Target-service is voor klanten eenvoudig te implementeren en stroomlijnt het proces van aankoop, implementatie en onderhoud van backup-opslag. De Backup Target bouwt voort op het leiderschap van Dell op het gebied van data appliance en databescherming. Het helpt klanten om de opslagruimte te verkleinen en kan de beschikbaarheid van gegevens verhogen. Het Dell APEX Data Storage Services Backup Target-aanbod gaat de toenemende afhankelijkheid van as-a-Service-aanbiedingen ondersteunen om problemen met gegevensbescherming te helpen oplossen.

Partners