28-11-2022

Ben Taylor treedt toe tot Dataiku als Chief AI Strategist

Deel dit bericht

Dataiku heeft Ben Taylor benoemd tot Chief AI Strategist. Taylor staat bekend om zijn sterke visie op AI, machine learning en data science. Taylors focus zal liggen op het ontwikkelen van duidelijke industrieperspectieven, actief meewerken aan de toekomst van AI, en het delen van de best practices van Dataiku's klanten.

Ben Taylor was medeoprichter van deep learning startup Zeff.ai, dat werd overgenomen door DataRobot, waar hij vervolgens Chief AI Evangelist werd. Daarnaast heeft hij jarenlang AI-systemen gebouwd voor HireVue en Micron. Ook spreekt Taylor regelmatig op evenementen en werkt hij nauw samen met de machine learning en data science community's om innovatie te bevorderen en de mogelijkheden van AI en deep learning in de toekomst te vergroten.

"Zonder twijfel gaat AI deel uitmaken van elk bedrijf, of je het nu leuk vindt of niet. De enige vraag is of je een leider of een volger wilt zijn", zegt Taylor. "De technologie zelf is echter niets zonder dat mensen de juiste vragen stellen en datgene wat ons menselijk maakt in verband brengen met AI. Dat is wat Dataiku echt speciaal maakt. Het bedrijf draait niet alleen om de technische aspecten van zijn solide AI-platform, maar richt zich ook op de samenwerking en de mensen die de projecten creëren. Deze combinatie is echt iets unieks in de industrie, en daar wil ik me vol voor inspannen.”

Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku, is blij met de komst van Taylor. "Ben is een betrouwbare thought leader in onze industrie en het feit dat hij ons team komt versterken is het bewijs van Dataiku's sterke positie als marktleider en de kracht van ons merk om toptalent aan te trekken. We delen dezelfde visie over de toekomst van AI en Ben zal een belangrijke rol spelen in het versnellen van onze missie om ondernemingen toegang te geven tot Everyday AI."

Taylor voegt zich bij het bedrijf in een fase waarin Dataiku een sterk momentum heeft met onder andere eer dan 500 klanten met 150+ op de Forbes Global 2000-lijst; 95 procent klantbehoud bij Forbes Global 2000-klanten; vermeldingen in de Forbes Cloud 100 en Forbes AI 50 lijsten; top 10 in de Data50; Snowflake's ML/AI partner van het jaar; en een certificering als een Great Place to Work, waarbij 94 procent van de Dataiku’ers zegt dat het bedrijf een Great Place to Work is (vergeleken met 57 procent van de werknemers in een gemiddeld Amerikaans bedrijf).Partners