30-11-2022

SQL Server 2022 algemeen beschikbaar

Deel dit bericht

Microsoft heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van SQL Server 2022, de meest Azure-enabled release van SQL Server tot nu toe. Dit is volgens het bedrijf de laatste mijlpaal in de meer dan dertigjarige geschiedenis van SQL Server.

SQL Server 2022 is een kernelement van het Microsoft Intelligent Data Platform. Het platform integreert naadloos operationele databases, analytics en data governance. Hierdoor kunnen klanten zich in real-time aanpassen, intelligentielagen aan hun toepassingen toevoegen, snelle en voorspellende inzichten ontsluiten en hun gegevens beheren, waar deze zich ook bevinden.

De verbindingen van SQL Server 2022 met Azure, waaronder Azure Synapse Link en Microsoft Purview, maken het voor klanten gemakkelijker om diepere inzichten, voorspellingen en governance uit hun data te halen. Azure integratie omvat ook managed disaster recovery (DR) naar Azure SQL Managed Instance, met bijna real-time analytics. Hierdoor kunnen  database administrators hun data estates beheren met meer flexibiliteit. Prestaties en schaalbaarheid worden automatisch verbeterd via ingebouwde query-intelligentie. Beveiligingsinnovatie wordt voortgezet met Ledger voor SQL Server, dat blockchain gebruikt om een fraudebestendige tijdsregistratie van alle wijzigingen in de database te creëren.

Om uptime te garanderen is SQL Server 2022 volledig geïntegreerd met de nieuwe koppelingsfunctie in Azure SQL Managed Instance. Azure Synapse Link voor SQL Server 2022 biedt automatische change feeds om de wijzigingen binnen SQL Server vast te leggen en ze in te voeren in Azure Synapse Analytics. Microsoft Purview is een uniforme data governance en management service. SQL Server is geïntegreerd met Microsoft Purview voor een grotere data discovery.

Beveiliging
De afgelopen tien jaar heeft SQL Server weinig kwetsbaarheden gekend. De nieuwe Ledger for SQL Server-functie bouwt hierop voort en creëert een spoor van gegevenswijzigingen in de loop der tijd. Dit detecteert manipulatie door kwaadwillenden en is gunstig voor scenario's zoals interne en externe audits.

Microsoft kondigt ook SQL Server IoT 2022 aan, dat ontworpen is voor gebruikscases met een vaste functie en gelicentieerd is via het OEM-kanaal onder speciale speciale gebruiksrechten.

Partners