05-01-2023

Progress kondigt overname aan van MarkLogic

Deel dit bericht

Progress heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van MarkLogic, aanbieder in beheer van complexe gegevens en metadata en een portfoliobedrijf van Vector Capital. Na afronding van de geplande transactie zal MarkLogic het aanbod van Progress versterken om de beste producten te leveren voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van toepassingen met een verenigd semantisch dataplatform om waarde te halen uit complexe gegevens.

Volgens CEO Yogesh Gupta van Progress zullend de infrastructuursoftwareproducten van Progress samen met MarkLogic-producten een ongeëvenaard platform creëren, waardoor klanten toegang krijgen tot een compleet aanbod om zakelijk succes te stimuleren.

MarkLogic biedt een eigen multi-model NoSQL database, samen met robuust semantisch metadatabeheer en AI-mogelijkheden, als aanvulling op het grotere productportfolio van Progress. MarkLogic sluit aan bij de groeistrategie van Progress en voldoet aan de overnamecriteria van Progress en biedt schaalgrootte. Verwacht wordt dat de overname na afronding meer dan 100 miljoen dollar aan jaaromzet en sterke kasstromen zal opleveren, waardoor uiteindelijk aanzienlijke waarde voor de aandeelhouders van Progress wordt gecreëerd.

Mits aan de voorwaarden in de definitieve overeenkomst wordt voldaan, zal Progress naar verwachting MarkLogic overnemen voor 355 miljoen dollar. Momenteel wordt verwacht dat de overname begin 2023 wordt afgerond, afhankelijk van het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen en het voldoen aan gebruikelijke voorwaarden.

Partners