06-01-2023

Alec Sharp presenteert keynote en workshop Conceptual Data Modelling op DW&BI Summit

Deel dit bericht

Op de tiende editie van de DW & BI Summit presenteert Alec Sharp een sessie over de menselijke kant van Data Modelering en een workshop Concept Modelling for Business Analysts. De DW & BI Summit vindt plaats op 4 april 2023 in het Van der Valk Hotel Utrecht en zal remote te volgen zijn via een live video stream. Aansluitend worden er op 5 april drie workshops gegeven door prominente experts.

Alec Sharp, senior consultant bij Clariteq Systems Consulting, heeft diepgaande expertise in een zeldzame combinatie van werkgebieden - gespreksleiding, strategie ontwikkeling, specificatie van applicatie-requirements, datamodellering en, uiteraard, business process analyse en herontwerp. In zijn keynote The Human Side of Data Modelling introduceert Alec Sharp eenvoudige, bewezen technieken om de betrokkenheid en het begrip van alle deelnemers aan Concept Modelling aanzienlijk te verbeteren, vooral van degenen die niet bekend zijn met of zelfs niet geïnteresseerd zijn in modelleren.
Concept Modelling (of Conceptual Data Modelling) heeft de laatste jaren een verbazingwekkende opleving van populariteit gekend, en Alec Sharp presenteert in zijn workshop Concept Modelling for Business Analysts op 5 april de vele redenen hiervoor, samen met praktische technieken en richtlijnen om te zorgen voor bruikbare modellen en zakelijke betrokkenheid.

Deze jubileumeditie van de DW & BI Summit biedt net als voorgaande jaren weer een uitgebreid programma met lezingen door sprekers uit het Business Intelligence-vakgebied. Profiteer van de kennis en ervaring van de eersterangs line-up van sprekers met Mike Ferguson, Nigel Turner, Thomas Frisendal, Alec Sharp, Tanja Ubert, Herman Bennema, Matthijs Stel, Jan W. Veldsink en Rick van der Lans.

Workshops
Aansluitend vindt op 5 april een serie workshops plaats, gegeven door Nigel Turner (A Data Strategy for Becoming Data Driven), Alec Sharp (Concept Modelling for Business Analysts) en graph-expert Thomas Frisendal (Understanding Graph Technologies).

Live video stream
De DW & BI Summit in Utrecht zal voor geregistreerde deelnemers via een live video stream online toegankelijk zijn. Ook de congresdocumentatie komt reeds enkele dagen voorafgaand aan het congres digitaal beschikbaar. De presentaties worden opgenomen en wij zullen de video’s van de sessies achteraf aan geregistreerde deelnemers online ter beschikking stellen.

Over DW & BI Summit
De Datawarehousing & Business Intelligence Summit wordt jaarlijks georganiseerd door Adept Events en is inhoudelijk verbonden aan BI-Platform.nl. Kijk hier voor het volledige programma van de DW & BI Summit en de workshops.


Partners