12-01-2023

Xebia neemt GetInData over

Deel dit bericht

Xebia Group kondigt de overname aan van het Poolse GetInData. Met de overname breiden de organisaties hun internationale marktbereik uit. Daarnaast werken ze aan de gezamenlijke missie om organisaties te helpen de volledige potentie uit data te halen.

GetInData telt meer dan 120 ervaren data engineers en consultants. De organisatie is in 2014 in Polen opgericht door voormalig Spotify-engineers en heeft naam gemaakt in big data, cloud, analytics en ML/AI-oplossingen. GetInData beschikt over veel kennis op het gebied van data engineering principes en het implementeren van diverse datatechnologieën. Onder meer digital natives als Spotify, Truecaller en Acast maar ook ING Bank en telecombedrijven als Play en Kcell maken gebruik van de diensten van GetInData. Op termijn zal GetInData ook Xebia gaan heten.

Schaalvergroting en expertise
Met de overname drukt Xebia zijn stempel op de wereldwijde markt voor data- en AI-consultancy. “Met de toevoeging van GetInData verwelkomen we de knapste koppen in data binnen ons team van sterk gespecialiseerde experts”, aldus Anand Sahay, CEO van Xebia. “Deze overname betekent een nieuwe schaalvergroting van ons wereldwijde merk en zorgt ervoor dat we nog sterkere en innovatievere oplossingen op de markt brengen.”

Kennisdeling en autoriteitspositie
De internationale uitbreiding en verbreding en verdieping van kennis zijn vooral mogelijk doordat beide organisatie vergelijkbaar DNA hebben: “Ik heb altijd grote bewondering voor GetInData gehad en zie ernaar uit om elkaars krachten te versterken”, aldus Rob Dielemans, director data bij Xebia. “Het is een gelijkwaardig partnerschap tussen twee fantastische bedrijven. De synergie tussen onze organisaties is ongeëvenaard, aangezien beide bedrijven de missie delen om innovatieve, hoogwaardige dataoplossingen te leveren aan klanten over de hele wereld.” Piotr Krewski, co-oprichter van GetInData beaamt wat Dielemans zegt: “Wij zijn blij dat we ons samenvoegen met Xebia. Beide organisaties breiden met deze belangrijke stap hun mogelijkheden uit. En onze kernwaarden overlappen inderdaad met die van Xebia. Beide organisaties streven ernaar om een autoriteit in ons vakgebied te zijn en we zien kennisdeling als een onmisbare factor voor succes.”

Kracht van open source
Voor Xebia en GetInData is dit een volgende stap in al een sterke relatie. Al langer werkten beide organisaties samen op diverse projecten. Bovendien maken ze deel uit van dezelfde big data en open source communities. In deze communities schuilt de kracht van open source want door actief bij te dragen aan deze communities zijn Xebia en GetInData in staat om samen hun technologieën naar een volgend niveau te brengen. Adam Kawa, co-oprichter en CEO van GetInData: “Wij kijken ernaar uit om onze krachten verder te bundelen met Xebia omdat we daarmee de uitvoering van onze strategische activiteiten versnellen. We dragen samen een unieke waardepropositie uit naar alle datagedreven organisaties in de wereld.”

Partners