20-01-2023

BlackBerry kondigt software en partnerships aan

Deel dit bericht

BlackBerry heeft tijdens de CES begin januari diverse aankondigingen gedaan. Hieronder een samenvatting van het belangrijkste nieuws.

BlackBerry en Marelli verbeteren audio-ervaring in software-gedefinieerde voertuigen
BlackBerry en Marelli zetten zich in om de reiservaring voor automobilisten te verbeteren met behulp van intelligente cockpittechnologie. Marelli gebruikt het QNX Acoustics Management-platform (AMP) en QNX® Hypervisor om de nauwkeurigheid van spraakbesturing te verbeteren en ongewenste echo's en achtergrondgeluiden bij handsfree bellen te verminderen. De Active Sounds Design-module binnen de QNX AMP verzorgt een betere akoestische ervaring doordat het individuele geluidszones creëert en herkent en actief ruisonderdrukking verzorgt. 

BlackBerry presenteert QNX Accelerate en beschikbaarheid van BlackBerry QNX RTOS en QNX OS for Safety in AWS Marketplace
BlackBerry presenteert QNX Accelerate, een initiatief die de cloud-versie van QNX Neutrino Real Time Operating System (RTOS) en QNX OS for Safety beschikbaar maakt op de Amazon Web Services (AWS) Marketplace. Hiermee kunnen fabrikanten de ontwikkeling van applicaties versnellen en de time-to-market verkorten. 

Tijdens CES 2023 demonstreerde BlackBerry het QNX Neutrino RTOS als een Amazon Machine Image (AMI), draaiend op een voorbeeld van Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) en aangedreven door AWS Graviton2-processoren. De demonstratie laat ontwikkelaars zien hoe zij ‘hardware in de cloud’ kunnen inzetten om de ontwikkeling, het testen en de integratie van fundamentele autosoftware te stroomlijnen.

BlackBerry QNX Hypervisor geselecteerd voor Garmin Unified Cabin demonstratie op CES 2023
Garmin heeft voor de BlackBerry QNX-technologie gekozen om zijn nieuwste Android automotive-oplossing te demonsteren tijdens CES. Garmin's Unified Cabin brengt meerdere domeinen, touchscreens en draadloze toestellen samen op één SoC (system on chip).
Garmin heeft voor BlackBerry QNX gekozen vanwege de grote expertise en sterke reputatie van het bedrijf op het gebied van geavanceerde embedded software-oplossingen die betrouwbaarheid en beveiliging bieden. Hierdoor beschikt Garmin over de beste BlackBerry-beveiligingstechnologieën die gebruikers beschermen tegen systeemstoringen, malware en inbreuken op de cyberbeveiliging. Garmin levert hard- en software voor infotainment en andere voertuigelektronica aan grote fabrikanten zoals BMW Group, Daimler, Ford, Honda en Toyota.

Partners