15-02-2023

Marc Salomon (UvA) over AI regulering, data science en onderwijs

Deel dit bericht

Kunstmatige Intelligentie brengt de wereld ongelofelijk veel goede dingen, maar er zijn ook grote gevaren. De Europese AI Verordening is een eerste poging om een verstandige afweging tussen het goed en het kwaad van AI te maken.

Prof. Dr. Marc Salomon behandelde tijdens zijn presentatie op de Big Data Expo de verordening op hoofdlijnen. Tijdens de Big Data Expo had BI-Platform een vervolggesprek met Marc Salomon over de implicaties van de Artificial Intelligence Act voor bedrijven en overheidsinstellingen. Hij legt uit dat de Europese AI verordening een wetsvoorstel is waaraan nog veel gesleuteld gaat worden. Hij stipt de risico's aan voor innovatie en onderzoek, als een te restrictief beleid de EU op achterstand kan zetten.
Ook de stand van zaken van Data Science en AI in het onderwijs komt ter sprake en hij constateert verheugd de groeiende belangstelling voor de netwerkorganisaties Amsterdam Data Science en Nederlandse AI Coalitie.

Prof. Dr. Marc Salomon studeerde econometrie en werkte daarna zowel aan universiteiten (VU, Erasmus, Tilburg en UvA) als in het bedrijfsleven (Rabo, McKinsey, ORTEC, Stibbe).

Zie hier het eerste interview met Marc Salomon.

Alle videointerviews die zijn opgenomen tijdens de Big Data Expo 2022 verschijnen op ons YouTube kanaal. Stay tuned en klik op de Abonneer-button.

Partners