23-02-2023

Binx.io en Oblivion verder als Xebia

Deel dit bericht

Xebia dochtermaatschappijen Binx.io en Oblivion heten nu Xebia en vormen daarmee de cloud-tak van Xebia. Xebia is sinds 2001 het merk in diensten voor digitale transformatie. Directeuren Bart Verlaat (Binx.io) en Edwin van Nuil (Oblivion) vormen de directie van Xebia’s cloud portfolio.

Xebia heeft een grote expertise op het gebied van cloud in alle denkbare diensten zoals Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure, en meer. Door samen verder op te trekken onder één merk wordt het Xebia-merk sterker gepositioneerd en creëert Xebia meer eenduidigheid naar de markt. Xebia heeft nu de hoogste partnerstatus van de drie toonaangevende public cloud providers (Amazon Web Services, Google Cloud en Microsoft Azure) en daarmee in staat de meest complexe cloud-uitdagingen op te lossen.

Experts in clouddiensten
Binx.io is in 2017 opgericht door Xebia. Het werd gelanceerd als een team van cloudspecialisten op het gebied van Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure. Daarmee voldeed Xebia aan de vraag van grote, vaak internationaal actieve, ondernemingen en organisaties die uitsluitend digitaal opereren naar ervaren specialisten die hen in staat stellen om cloudtechnologie optimaal te benutten.
Oblivion werd in de zomer van 2021 overgenomen door Xebia. Met de overname van deze Apeldoornse clouddienstverlener verkreeg Xebia veel extra expertise op het gebied van Amazon Web Services (AWS). Oblivion had als eerste lokale partij in Nederland de hoogste AWS-partnerstatus.

Eén sterk merk
Xebia biedt met 6.000 medewerkers verspreid over 18 locaties wereldwijd consultancy, training, diensten en ondersteuning op projecten in verschillende domeinen. Xebia’s CEO Anand Sahay zegt over het samenvoegen van Binx.io en Oblivion onder het merk Xebia: “Cloud is één van de speerpunten waar wij ons als Xebia op richten. Door deze gespecialiseerde dochterondernemingen onder één merk te laten opereren, verstevigen we onze autoriteit op het gebied van cloud. Bovendien past het in de ambitie van Xebia om een wereldwijd opererend adviesbureau gespecialiseerd in digitale transformatie te worden.”

Krachtenbundeling
“De sterke AWS-basis, de project management ervaring en het managed services aanbod van Oblivion, gecombineerd met Binx.io's verregaande cloud kennis, consulting achtergrond en uitgebreide training portfolio, maken Xebia tot een krachtig bedrijf met een brede cloud-expertise”, stelt Bart Verlaat, voormalig CEO van Binx.io. Edwin van Nuil, voormalig CEO van Oblivion, vult aan: “Naarmate cloud meer mainstream wordt ontstaan er meer en nieuwe uitdagingen. Hoe zet je cloud resources duurzaam in? Hoe beheer je de kosten? Er is wereldwijd een groeiende behoefte aan experts die begrijpen dat de reis naar de cloud misschien begint met het uitschakelen van on-prem servers, maar daar zeker niet eindigt. Door onze krachten te bundelen en samen onder het sterke en wereldwijd opererende merk Xebia verder te gaan, kunnen we aan deze vraag, en nog veel meer, voldoen.”

Company:

Xebia, Binx, Oblivion

Partners