27-02-2023

Snowflake lanceert Telecom Data Cloud

Deel dit bericht

Snowflake kondigt de lancering aan van de Telecom Data Cloud. Deze datacloud verenigt het Snowflake dataplatform met oplossingen en sectorspecifieke datasets geleverd door Snowflake en zijn partners. De Telecom Data Cloud helpt telecomaanbieders om datasilo's binnen bedrijven en het ecosysteem te doorbreken, zodat zij makkelijk en veilig toegang krijgen tot bijna realtime data, deze kunnen verrijken met machine learning-modellen en vervolgens kunnen delen en analyseren om betere beslissingen te nemen.

Met de Telecom Data Cloud kunnen Snowflake en zijn partnerecosysteem telecomaanbieders helpen de digitale transformatie te versnellen, betere klantervaringen mogelijk te maken, de operationele efficiëntie te maximaliseren en inkomsten te genereren uit nieuwe datadiensten.

Mobiele apparaten en breedbandverbinding maken deel uit van elk aspect in het dagelijks leven. Daarom blijft de telecomsector van grote invloed op de groei, innovatie en disruptie voor bedrijven wereldwijd. Vooral in snelgroeiende sectoren zoals videostreaming, Internet of Things (IoT) en virtual en augmented reality. De verschuiving van traditionele producten naar innovatieve, sector-overschrijdende samenwerkingsoplossingen vereist een evolutie van het telecom-businessmodel. Om voorop te blijven lopen, moeten telecombedrijven afstappen van complexe, verouderde technologieën om hun netwerken te moderniseren en waarde te leveren aan partners in verschillende sectoren.

Met de Snowflake Telecom Data Cloud kunnen telecomaanbieders zich aanpassen aan de nieuwe realiteit:
• Modernisering van het telecomnetwerk: de Telecom Data Cloud biedt een enkel, volledig beheerd en veilig platform voor multi-cloud dataconsolidatie met uniform beheer en schaalbare prestaties die elke omvang ondersteunt qua opslag, computing en gebruikers.
• Maximalisatie van operationele efficiëntie: met één uniform platform voor alle data kunnen teams in IT, netwerkengineering, data science, netwerkoperaties en productbeheer samenwerken op basis van data om de planning te verbeteren, sneller zakelijke beslissingen te nemen, snel in te spelen op de behoeften van klanten, netwerkbronnen beter te beheren en de time-to-market van nieuwe diensten te verkorten.
• Geavanceerde AI- en ML-mogelijkheden: Snowflake en Snowpark maken machine-gegenereerde data in bijna-realtime mogelijk met behulp van ML-modellen om storingen te voorspellen, onderhoud vooruit te plannen en operationele downtime te beperken.
• Inkomsten genereren uit data en applicaties: telecomaanbieders kunnen met Snowflake Marketplace meer gepersonaliseerde data- en applicatiediensten creëren en innovatieve diensten lanceren, waardoor inkomsten kunnen worden gegenereerd uit onder meer reclame en de verkoop van IoT-data aan elke sector.
• Gebruikmaken van toonaangevende telecompartners met een rijk partnerecosysteem en hun sectorspecifieke, vooraf gebouwde templates om sectorspecifieke oplossingen sneller te realiseren.
• Technologiepartners zoals Alteryx, CARTO, DigitalRoute, H2O.AI, Informatica, Sigma Computing en ThoughtSpot bieden integraties en oplossingen die klanten diepere inzichten geven en de Telecom Data Cloud volledig te benutten.Partners