28-02-2023

Digital twin Utrecht Centraal uitgeroepen tot beste internationale IoT-project

Deel dit bericht

NS en IT-partner AMIS Conclusion hebben de Industry Solutions Award 2023 gewonnen voor beste smart buildings and smart cities-oplossing, met hun 3D Digital Twin van Station Utrecht Centraal. Het NS-team nam in Barcelona de prijs in ontvangst tijdens het IoT Solutions World Congress.

Digital lead Jean Keultjes en product expert Remco Bunder van NS Stations IT namen de prijs in ontvangst. Jean: “We zijn heel blij dat de internationale jury ons uit vierduizend inzendingen heeft gekozen als winnaar van deze award. Toen we gevraagd werden ons project in te dienen, wisten we al wel dat er belangstelling voor was. Dat we nu daadwerkelijk gewonnen hebben, is natuurlijk prachtig en de verdienste van meerdere teams van NS Stations IT en onze partner Conclusion!”

Verbeteren van comfort en veiligheid
De Industry Solutions Awards worden jaarlijks in Barcelona uitgereikt tijdens het IoT Solutions World Congress. Tijdens dit evenement gaat de aandacht uit naar baanbrekende technologieën voor ontwikkelingen in de industrie, waaronder de vervoersindustrie. De prijs voor beste ‘smart buildings and smart cities’-oplossing ging naar NS omdat de 3D Digital Twin van Station Utrecht Centraal helpt bij het verbeteren van het comfort en de veiligheid op het station, en in staat is om storingen te detecteren waardoor er beter geanticipeerd kan worden binnen de context.

Realtime datafeed
De 3D Digital Twin van Station Utrecht Centraal wordt gevoed met een realtime datafeed van de objecten op de stations. De datafeed is ontwikkeld door AMIS Conclusion: de IoT-implementatiepartner van NS Stations IT. De datafeed bevat onder meer de statusinformatie van liften, roltrappen en de reizigersstromen op stations.


Company:

AMIS

Partners