03-03-2023

Fugro vernieuwt beheersysteem voor bedrijfskritische apparatuur met Mendix

Deel dit bericht

Mendix kondigt aan dat geo-dataspecialist Fugro een cloudgebaseerd, bedrijfskritisch apparatuurbeheersysteem heeft gebouwd met het Mendix low-code platform. Met Mendix creëerde Fugro binnen zeven maanden een modern cloud-native platform dat inzicht geeft in het beheer van bedrijfskritische apparatuur. Het nieuwe systeem vervangt het verouderde ‘equipment management system (EMS) van Fugro.

Fugro is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd opereert en een jaaromzet heeft van 1,5 miljard euro. Het ontsluit inzichten uit geodata zowel op het land als op zee door middel van geïntegreerde dataverzameling, analyse en advies. Om ervoor te zorgen dat ze de meest efficiënte service bieden, herbeoordeelt Fugro voortdurend haar software-portfolio. Onverwachte downtime of onnauwkeurigheden in apparatuur in het veld is riskant en kan zeer kostbaar zijn. Bij Fugro's divisie voor ‘marine characterization’ waarbij grondonderzoek op zee wordt verricht, was er behoefte aan een update van het EMS.

De EMS-applicatie volgt de status van duizenden apparaten, met details over de locatie, of de certificeringen up-to-date zijn en of een item gerepareerd moet worden. EMS helpt Fugro ook bij het naleven van wettelijke vereisten. De EMS-tool bereikte echter het einde van zijn levenscyclus. Fugro was van plan haar EMS-systeem volledig opnieuw te bouwen en vroeg Mendix-partner EGALiT een nieuwe versie van de bedrijfskritische applicatie te maken met behulp van low-code.

Intuïtieve en geautomatiseerde werknemerservaring
Naast de migratie naar de cloud had Fugro belangrijke aanvullende eisen aan het nieuwe systeem. Het moest op de lange termijn flexibel en onderhoudbaar zijn en goed samenwerken met de andere systemen en databronnen in het Fugro-ecosysteem. Fugro was ook op zoek naar een meer intuïtieve en geautomatiseerde werknemerservaring. Ten slotte moest het systeem nauwkeurig en compliant zijn. Het voldoen aan deze uitgebreide eisen was niet de enige uitdaging voor de low-code specialisten van EGALiT. In de kern beheert EMS een hoog niveau van complexiteit met meer dan 60.000 rijen apparatuur met unieke datapunten, gebruikersgroepen van vijf tot zes medewerkers en honderden certificeringsparameters. EGALiT slaagde er echter in om het systeem in slechts zeven maanden opnieuw op te bouwen.


Partners