07-03-2023

LOGEX kondigt groei-investering door Thoma Bravo aan

Deel dit bericht

LOGEX, Europees aanbieder in healthcare analytics, kondigt een investering aan door software-investeerder Thoma Bravo. De groep bestaande aandeelhouders van LOGEX, samengesteld uit de oprichters van het bedrijf en Summa Equity, zal nauw samenwerken met Thoma Bravo en het management team om de Europese groei van LOGEX te ondersteunen en de innovatie in healthcare analytics verder te stimuleren.

LOGEX is een toonaangevende leverancier van healthcare analytics-oplossingen. Het bedrijf helpt zorgverleners en ziekenhuizen om data-gedreven beslissingen te nemen, zodat zij de best mogelijke gezondheidsresultaten voor patiënten kunnen bereiken, tegen lagere kosten. LOGEX, opgericht in 2008 en met hoofdkantoor in Amsterdam, is momenteel actief in tien landen. De organisatie heeft de ambitie om verder uit te breiden in Europa. “Onze missie is om data te vertalen naar betere zorg. Er is dringend behoefte aan sterkere zorgsystemen in Europa, die veerkrachtiger en toegankelijker zijn. We zijn al actief in 10 Europese markten. We weten dat we, als we verder kunnen uitbreiden, een belangrijke rol kunnen spelen in de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Europa en het interoperabel maken van systemen voor een betere internationale samenwerking. Thoma Bravo zal, met zijn diepgaande technische kennis en zijn operationele expertise, een fantastische partner zijn om ons te helpen dat doel te bereiken,” vertelt Philipp Jan Flach, Chief Executive Officer van LOGEX.

Thoma Bravo is een actieve investeerder in Europa en heeft er in de afgelopen 12 jaar 11 miljard dollar aan aandelenkapitaal in 11 transacties ingebracht. Om de uitbreiding van het bedrijf in Europa verder te ondersteunen, opende Thoma Bravo in september 2022 een kantoor in Londen om de aanwezigheid en investeringsactiviteit van het bedrijf in heel Europa uit te breiden. Dit markeert de eerste investering van Thoma Bravo door zijn in Europa gevestigde team.

“Met zijn indrukwekkende softwareoplossingen, die de levering en kwaliteit van zorg optimaliseren, heeft LOGEX een echte impact op patiënten. Wij verheugen ons erop om met LOGEX samen te werken aan verdere innovatie die de missie om de Europese gezondheidszorg te verbeteren dichterbij brengt. We kijken ernaar uit om Thoma Bravo's bewezen software en operationele capaciteiten in te zetten om het bedrijf te helpen zijn plannen waar te maken,” besluit David Tse, een Vice President bij Thoma Bravo.

Company:

LOGEX

Partners