13-03-2023

FOCONIS neemt BI softwareleverancier voor banksector GenoData over

Deel dit bericht

Met de steun van Main Capital Partners kondigt FOCONIS AG, een Duitse softwareleverancier voor banken, de overname aan van GenoData, leverancier van data/proces management en Business Intelligence voor de bank- en financiële sector in Duitsland. Het bedrijf zal voor 100 procent deel uitmaken van de FOCONIS Group. GenoData en FOCONIS passen bij elkaar vanwege GenoData’s complementaire producten, klanten en strategie. Het bedrijf is een cruciale bouwsteen in FOCONIS’ strategie om de toonaangevende softwareleverancier te worden voor datamanagement en BI-oplossingen voor banken en andere financiële dienstverleners.

GenoData, opgericht in 1992 en met hoofdkantoor in Landau (Baden Württemberg), is een middelgrote IT-dienstverlener voor coöperaties en de financiële sector. Het bedrijf onderhoudt een modulair opgebouwd productaanbod rond gegevens- en procesbeheer en business intelligence. GenoData ziet zichzelf als applicatieleverancier voor uitdagingen die de instellingen niet met datacenter-standaarden kunnen oplossen. De klanten van het bedrijf profiteren van het beproefde modulaire systeem GDix voor gegevensbeheer, netwerken en interpretatie. Een doorslaggevend voordeel is de nauwe coördinatie tussen de gegevensvoorziening en de interfaces met de kernapplicatie van de bank. De CEO Bernd Frese blijft aan boord en werkt samen met Main Capital Partners om de groei van GenoData te versnellen.

Allesomvattende one-source oplossing
De FOCONIS Group versterkt haar positie als een sterke, betrouwbare en ervaren partner voor het leveren van gespecialiseerde oplossingen voor een snel ontwikkelende bankomgeving. FOCONIS levert controle en compliance software voor meer dan 600 klanten in de financieel dienstverlening sector. Gecombineerd zullen klanten van beide bedrijven profiteren van de transactie door de uitbreiding op het gebied van automatisering, regelgeving, interne controlesystemen (ICS) en datakwaliteit ten behoeve van sales management. Het doel is de dienstenportefeuille van de FOCONIS Group aan te vullen met de kernproducten van GenoData. Samenwerking op het gebied van regelgeving, die steeds belangrijker wordt, biedt mogelijkheden voor optimaal gegevensbeheer voor financiële instellingen. Dankzij het brede dienstenaanbod van de FOCONIS Group kunnen veel lacunes worden opgevuld. Zo kan de groep een breder en uitgebreider portfolio van oplossingen en toepassingen uit één hand blijven aanbieden.

Bovendien zal ook FOCONIS van de combinatie profiteren, aangezien de technologie van GenoData de communicatie zal stroomlijnen en een naadloze verbinding tussen de systemen mogelijk zal maken. Hierdoor zullen de mogelijkheden voor gerichte analyse van controleprocedures en evaluaties toenemen. Tegelijkertijd zal de uitbesteding het aantal leveranciers verminderen, waardoor de IT-, organisatie- en regelgevingsprocessen (bijv. MaRisk, DSGVO, enz.) van de bedrijven duurzaam worden verlaagd.

De koers voor duurzaam succes tijdig uitgezet
Door hun inspanningen te combineren, zullen beide bedrijven in staat zijn om een uitgebreidere en effectievere oplossing voor hun klanten te bieden. Tegelijkertijd zal FOCONIS, door zich te concentreren op interne controlesystemen, in staat zijn banken te voorzien van verbeterde mogelijkheden op het gebied van compliance en risicobeheer.

FOCONIS AG, opgericht in 2000 in Vilshofen, is een leverancier van datakwaliteit, controle en compliance software en ondersteunt financiële instellingen bij interne rapportage en bij het voldoen aan wettelijke eisen. De oplossing is gericht op banken in Duitstalige landen en heeft momenteel meer dan 500 klanten in de financiële dienstverlening.  Genodata, een middelgrote IT-dienstverlener, opgericht in 1992 en met hoofdkantoor in Landau (Baden Württemberg), ontwikkelt maatwerkoplossingen voor haar klantenbestand binnen de corporate en financiële en bankensector in Duitsland. Het bedrijf ontwikkelt een beproefd modulair systeem GDix voor gegevensbeheer, gegevensnetwerken en gegevensinterpretatie. Het bedrijf telt momenteel ongeveer 45 werknemers.

Partners