12-05-2023

Nutanix voegt data services samen voor hybride multicloud-omgevingen

Deel dit bericht

Nutanix kondigt mogelijkheden aan in haar Cloud Platform, waarmee gebruikers databeheer van gecontaineriseerde en gevirtualiseerde applicaties on-premises, in de public cloud en aan de edge kunnen integreren. Dit omvat ook uitgebreide data services voor Kubernetes-applicaties en cross-cloud datamobiliteit.

Volgens de Enterprise Cloud Index gebruiken bijna alle organisaties Kubernetes voor gecontaineriseerde applicaties. "Nu moeten IT-teams een manier vinden om zowel self-service data services aan hun developers aan te bieden en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat governance- en securitybeleid uniform wordt toegepast”, zegt Thomas Cornely, SVP Product Management bij Nutanix. “Met Nutanix Data Services for Kubernetes breidt het Nutanix Cloud Platform storage provisioning, snapshots en disaster recovery-operations uit naar Kubernetes-applicaties om te helpen de ontwikkeling van gecontaineriseerde applicaties in organisaties te versnellen.”

Data services for Kubernetes
Developers en beheerders worden geconfronteerd met hiaten in en complexiteit voor stateful Kubernetes-applicaties, waardoor meerdere tools van derden of complexe doe-het-zelf-projecten nodig zijn om de applicatie- en namespace-lagen op te lossen. De vandaag aangekondigde Nutanix Data Services for Kubernetes (NDK) geeft klanten controle over cloud-native apps en data op grote schaal.

NDK wordt in eerste instantie geleverd als onderdeel van Nutanix Cloud Infrastructure (NCI) en brengt Nutanix zijn enterprise class storage, snapshots en disaster recovery naar Kubernetes. Dit zal helpen om gecontaineriseerde applicatieontwikkeling voor stateful workloads te versnellen door storage provisioning, snapshots en disaster recovery operations voor Kubernetes pods en applicatie-namespaces te introduceren. NDK geeft Kubernetes-developers self-service-mogelijkheden voor het beheer van storage en data services. IT behoudt tegelijkertijd inzicht in en governance over het gebruik. Daarnaast vertegenwoordigt NDK de nieuwste use case van de integratie tussen Red Hat OpenShift en Nutanix Cloud Platform.

Cross-cloud datamobiliteit
Nutanix heeft ook de MultiCloud Snapshot Technology (MST) geïntroduceerd om cross-cloud datamobiliteit te leveren. MST breidt Nutanix’ hybride multicloud data services uit door snapshots rechtstreeks naar cloud native object stores mogelijk te maken, te beginnen met de AWS S3 object storage service. Dit biedt hybride multicloud databescherming-, recovery- en mobiliteit-use cases, zoals de mogelijkheid om stateful Kubernetes-applicaties en data naadloos te beschermen en te migreren in cloudinfrastructuren met NDK die gebruikmaakt van deze technologie. MST zal ook veel klanten helpen om de kosten van hun primaire infrastructuur te beheren, waardoor ze eenvoudig snapshots kunnen opslaan op een minder duur storage medium en het net zo makkelijk kunnen herstellen, in elke infrastructuur – private of public cloud.

Naast deze mogelijkheden integreert de Nutanix Objects Storage-oplossing met Snowflake, zodat organisaties Snowflake Data Cloud kunnen gebruiken om data rechtstreeks op Nutanix Objects Storage te analyseren, zodat data lokaal blijft, time-to-value wordt versneld en sneller inzichten worden verkregen. Eén enkele namespace vereenvoudigt de toegang tot wereldwijd gedistribueerde data.

NDK en MST worden nog ontwikkeld. De Nutanix Objects Storage en Snowflake integratie is beschikbaar.

Company:

Nutanix

Partners