15-05-2023

SAP en Google Cloud breiden partnerschap uit voor open data en AI

Deel dit bericht

SAP en Google Cloud hebben een uitbreiding van hun partnerschap aangekondigd en introduceren een open data-aanbod. Dit aanbod moet klanten in staat stellen om een end-to-end data cloud te bouwen die data uit het hele bedrijfslandschap samenbrengt met de SAP Datasphere-oplossing en Google's data cloud, zodat bedrijven hun hele datapark in real time kunnen bekijken en de waarde van hun Google Cloud en SAP software-investeringen kunnen maximaliseren.

Gegevens afkomstig van SAP-systemen behoren tot waardevolle activa van organisaties en kunnen kritieke informatie bevatten over supply chains, financiële prognoses, personeelsbestanden, omnichannel retail en meer. SAP Datasphere combineert deze bedrijfskritische gegevens met gegevens uit de hele onderneming, ongeacht de herkomst ervan. De mogelijkheid om SAP-softwaredata en niet-SAP-data op Google Cloud te combineren vanuit vrijwel elke andere databron, betekent dat organisaties hun digitale transformatie drastisch kunnen versnellen met een volledig gedefinieerde datafundament dat de volledige bedrijfscontext behoudt.

"Het samenbrengen van SAP-systemen en -data met Google's data cloud introduceert geheel nieuwe mogelijkheden voor ondernemingen om meer waarde te halen uit hun volledige data footprints", aldus Christian Klein, CEO en lid van de Raad van Bestuur van SAP SE. "SAP en Google Cloud delen een engagement voor open data en ons uitgebreide partnerschap zal helpen de barrières te slechten tussen gegevens die zijn opgeslagen in ongelijksoortige systemen, databases en omgevingen. Onze klanten profiteren niet alleen van de zakelijke AI die al in onze systemen is ingebouwd, maar ook van een uniforme datafundament."

Dankzij de integratie tussen SAP Datasphere en Google Cloud BigQuery hebben klanten in realtime toegang tot hun meest kritieke gegevens, zonder gegevens te dupliceren. Dit gezamenlijke aanbod kan gegevens verenigen uit SAP-softwaresystemen, zoals SAP S/4HANA en SAP HANA Cloud, waardoor organisaties een uitgebreid beeld krijgen van hun belangrijkste gegevens op de Google data cloud.
SAP en Google Cloud hebben samen krachtige datareplicatie- en federatietechnologieën ontwikkeld, waarmee bedrijven SAP-softwaredata kunnen integreren met BigQuery-omgevingen en gebruik kunnen maken van de toonaangevende data-analysemogelijkheden van SAP en Google Cloud. Klanten kunnen nu queries federeren in SAP Datasphere en BigQuery om gegevens van SAP- en niet-SAP-software te combineren. Dit elimineert gemeenschappelijke datasilo's van bronnen die marketing, verkoop, financiën, supply chain en meer omvatten. Klanten met een distributiemodel voor de groothandel kunnen nu bijvoorbeeld volledig inzicht krijgen in hun producten terwijl ze door de verkooppijplijn gaan en klanten bereiken.

Beide bedrijven zijn van plan samen te werken aan gezamenlijke go-to-market initiatieven voor de grootste dataprojecten van ondernemingen, waardoor klanten dataproducten van zowel SAP als Google Cloud kunnen adopteren.

Partners