15-05-2023

Salesforce introduceert Tableau GPT en Tableau Pulse

Deel dit bericht

Salesforce heeft Tableau GPT en Tableau Pulse aangekondigd, waarmee data tot leven worden gebracht met generatieve AI, waarbij data-analyse wordt geautomatiseerd, wordt geanticipeerd op welke gegevens een gebruiker nodig heeft op basis van persoonlijke voorkeuren en automatisch bruikbare inzichten worden gegenereerd. De Salesforce Data Cloud voor Tableau-mogelijkheden en composable analytics brengen data rechtstreeks in Tableau, waardoor klantgegevens in een weergave worden verenigd voor snel inzicht.

De generatieve AI-revolutie zal de manier van werken veranderen. In deze door AI aangedreven toekomst zal het voor iedereen exponentieel gemakkelijker worden om gebruik te maken van immense hoeveelheden betrouwbare gegevens om hun werk efficiënter te doen. Bijna 80 procent van de senior IT-beslisssers gelooft dat generatieve AI hun organisatie zal helpen beter gebruik te maken van gegevens - wat volgens bedrijfsleiders essentieel is voor de besluitvorming. 41 procent zegt echter dat ze hun gegevens niet kunnen begrijpen omdat ze te complex of niet toegankelijk genoeg zijn, en ongeveer een derde noemt het gebrek aan vermogen om inzichten uit gegevens te genereren als een probleem voor hun organisaties.

Door de kracht van generatieve AI naar analytics te brengen en deze te combineren met uniforme, real-time gegevens uit Data Cloud, stelt Tableau iedereen in staat om slimmere, snellere, datagestuurde beslissingen te nemen. Tableau GPT wordt gebouwd op Einstein GPT, een vertrouwd en ethisch platform, en maakt het voor iedereen gemakkelijker om generatieve AI aan te boren om hun data beter te begrijpen en ermee te interageren. Gebruikers kunnen nieuwe inzichten op een conversationele manier aan de oppervlakte brengen door simpelweg vragen te stellen binnen de console en helpen slimmere data-ervaringen aan te drijven voor analisten, consumenten, admins, ontwikkelaars en meer.

Tableau Pulse
Tableau Pulse is een reimagining van Tableau via een AI-aangedreven, gepersonaliseerde ervaring die transformeert hoe mensen met data werken. Tableau Pulse zal ook Tableau GPT gebruiken om mensen te helpen betere, snellere beslissingen te nemen met geautomatiseerde analyses op gepersonaliseerde statistieken op een gemakkelijk te begrijpen manier. Het laat inzichten zien in zowel natuurlijke taal als visueel formaat, zodat gebruikers de informatie die ze nodig hebben op een verteerbare manier krijgen. En dankzij nauwe integraties met samenwerkingstools zoals Slack en e-mail kunnen gebruikers deze inzichten direct in hun gebruikelijke werkstroom gebruiken en eraan meewerken.

VizQL Data Service is een nieuwe mogelijkheid voor ontwikkelaars waarmee gebruikers Tableau overal eenvoudig kunnen integreren in een geautomatiseerde bedrijfsworkflow. VizQL Data Service is een laag die bovenop gepubliceerde databronnen en bestaande modellen komt te liggen en ontwikkelaars in staat stelt om samengestelde dataproducten te bouwen met een eenvoudige programmeerinterface, waardoor query's en datamodellering minder complex worden.

Data Cloud
Data Cloud verenigt alle gegevens van een bedrijf over kanalen en interacties in één enkel real-time klantprofiel, en met Tableau kunnen alle klantgegevens van een bedrijf worden gevisualiseerd om gebruikers te helpen bij het verkennen en vinden van inzichten. Data Cloud ondersteunt ook zero-copy data sharing, wat betekent dat gebruikers Data Cloud-data kunnen virtualiseren in andere databases, waardoor ze direct beschikbaar zijn voor iedereen.
Nieuwe functies in Data Cloud voor Tableau bieden nog meer manieren om inzichten in klantgegevens te ontdekken: Met Instant Analytics kunnen gebruikers alle Data Cloud-gegevens live in Tableau analyseren en visualiseren en miljoenen records met slechts één klik op de knop bevragen.
Met Data Spaces kunnen gebruikers gegevens en processen uitsplitsen over meerdere merken, afdelingen of regio's, zodat ze voor elk segment berekende inzichten kunnen afleiden in één enkele Data Cloud instance.

Partners