17-05-2023

Pega Process Mining optimaliseert workflow met generatieve AI API

Deel dit bericht

Pegasystems lanceert Pega Process Mining, waarmee gebruikers gemakkelijker inefficiënties in hun operationele bedrijfsprocessen kunnen opsporen en verhelpen. Deze intuïtieve process mining-mogelijkheden worden samen met API's - geschikt voor generatieve AI - geïntegreerd in het Pega Platform.

Pega Process Mining modelleert en analyseert heel nauwkeurig de 'as-is'-levenscyclus van processen op basis van data logboeken. Pega’s oplossing gebruikt AI en speciale algoritmes – mogelijk door Pega’s overname van Everflow vorig jaar – die precies de knelpunten, bewerkingen, afwijkingen en andere pijnpunten opspoort die het proces vertragen. De gebruiker krijgt vervolgens automatisch suggesties hoe hij het proces makkelijker en efficiënter kan maken. Organisaties bewegen zich hierdoor sneller in de richting van de autonomous enterprise. Bovendien zijn klanttrajecten beter af te stemmen en dat zorgt voor hogere productiviteit, minder kosten en betere ervaringen.

Eenvoudig in gebruik
De software heeft een intuïtieve interface, waardoor ook citizen developers, zakelijke gebruikers en andere niet-technische medewerkers profiteren van Pega’s krachtige en schaalbare process mining-mogelijkheden. Ze kunnen bijvoorbeeld zonder ingewikkelde data voorbereiding of lastige instellingen, eenvoudig en snel gegevens per specifieke gebeurtenis of  situatie, invoeren in de software. Die data wordt vervolgens verwerkt tot interactieve dashboards; resultaten worden zo visueel inzichtelijk. Alle gebruikers – niet alleen ervaren data-analisten – kunnen met gebruiksvriendelijke tools dieper in de materie duiken. Denk aan het achterhalen van de hoofdoorzaak van vertragingen; het voorspellen van de impact van een voorgestelde procesverandering dankzij een simulatie-engine of het vergelijken van hoe het proces in de loop van de tijd is veranderd via een benchmarkfunctie.

Generatieve AI-mogelijkheden
Pega Process Mining is nu nog makkelijker in te zetten door het via API’s te koppelen aan generatieve AI-modellen, zoals OpenAI’s ChatGPT. Gebruikers kunnen gerichte vragen stellen om meer inzicht te krijgen in de processen, zoals "Waarom is de verwerkingstijd van onze claims in Europa vorige maand toegenomen?" of "Waar zitten de meest urgente knelpunten in ons klant-onboardingproces die we zouden moeten oplossen?" Pega API's maken het mogelijk om generatieve AI-modellen als front-end interface te gebruiken. In toekomstige releases integreert Pega generatieve AI-mogelijkheden en -ondersteuning nog verder om proces- en taakanalyse nog makkelijker te maken.

Geïntegreerd platform
Door de combinatie Pega Process Mining met het Pega Platform kunnen processen continu worden geoptimaliseerd en gemonitord, zonder dat gebruikers de Pega-omgeving hoeven te verlaten. Ze bouwen hun applicatieworkflows binnen het Pega Platform en passen vervolgens hun workflows aan op basis van aanbevelingen die Pega Process Mining doet. Het proces is op elk gewenst moment te herhalen met gegevens uit nieuwe workflows. Het effect van doorgevoerde wijzigingen is zo te monitoren en eventuele nieuwe knelpunten zijn makkelijker op te lossen.

Partners